Tyskerne urolige for materialmangelen

PUBLISERT: 3 februar 2022
OPPDATERT: 21 mars

I de nordiske landene er trykkeriene bekymret for tilgangen på papir. Spesielt siden finnene nok en gang har valgt å gå til streik når industrien endelig skulle starte opp igjen etter pandemien. Så langt har imidlertid de norske og svenske trykkeriene klart å skaffe nok papir.

I Tyskland har det nå gått så langt at bedriftene ikke bare ser på papirmangelen som noe som bremser veksten. Du ser også en redusert produksjon foran deg. Dette er vist i grafen under fra den tyske grafiske organisasjonen BVDM.

Den blå linjen indikerer hvordan det går for ens egne bedrift, mens den røde linjen beskriver det generelle forretningsklimaet. Den svarte linjen viser hva man tenker om fremtiden. Som man kan se, var man hele tiden optimistiske gjennom pandemien, men nå er det dystrere.

Forretningsklimaet til den tyske trykkeriindustrien.
Kilde/Faksimile: BVDM

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1