Grønt initiativ skal veilede kunder i materialvalg

PUBLISERT: 9 februar 2022
OPPDATERT: 21 mars
Antalis nye rangeringssystem vil hjelpe kundene til å gjøre bedre materialvalg for skilt- og utstillingsprodukter. Illustrasjon: Antalis

Antalis ruller ut et nytt globalt miljøinitiativ. Formålet er å bidra til en mer bærekraftig bransje og hjelpe kundene til å gjøre mer miljøvennlige materialvalg for visuell kommunikasjon. Den grafiske leverandøren rangerer nå produktene sine basert på kriterier som råvare og resirkulerbarhet og har som mål at 75 prosent av alle produktene i sortimentet skal ha oppnådd minst karakteren tre av fem stjerner innen 2030.

Det er på høy tid at råvarer og gjenvinning får mer fokus i skilt og utstilling. Det mener Antalis, som lanserer sitt såkalte Green Star System. Et rangeringssystem med mål om å hjelpe kunder med å ta bevisste beslutninger angående råvarer og resirkulering når de kjøper media til storformat. Vurderingen av materialproduktene er basert på strenge kriterier som sporbarhet, materialtype, resirkulerbarhet og miljøvennlighet.

Lars Wiklund. Foto: Pressebilde

– Vi ønsker å gå foran som et godt eksempel ved å tilby alternative løsninger med mer miljøvennlige materialer til et marked som i større grad etterspør nettopp dette. Derfor lanserer vi i Antalis et globalt initiativ for mer bærekraftig visuell kommunikasjon, sier Lars Wiklund, produktsjef for Antalis forretningsområde Visuell kommunikasjon.

Karaktersystem basert på kriterier
Ifølge Antalis analyserer systemet de definerte beregningene innenfor to nøkkelfaktorer: råvarer og slutten av livssyklusen. For eksempel får ulike plastprodukter lave karakterer, spesielt de med fossil nyprodusert plast. En bedre rangering gis til fornybare materialer og enda høyere karakterer gis til produkter produsert av resirkulerte materialer. På slutten av produktets livssyklus blir også gjenvinningspotensialet sett på og beregnet. Materialene blir deretter rangert i sin helhet med en vurdering fra én til fem stjerner.

Håper på bransjestandard
Antalis skriver på sitt nettsted at de håper å kunne utvide rangeringssystemet ytterligere partnere og leverandører og at det til og med vil bli en industristandard.

– Gjennom Green Star System kan vi alle gjøre endringer i medievalget, for eksempel å ikke bruke et utendørsprodukt med svært lang levetid laget av plast, som ikke kan gjenvinnes, til en 14 dagers innendørskampanje. Dette er en posisjon som flere av våre sluttforbrukere kan vurdere. Vi må også senke noen av dagens krav til viss funksjonalitet for i stedet å bruke medier som er mye lettere å resirkulere, selv om jeg ikke kan se at vi skal foliere kjøretøy med selvklebende papir i nærmeste fremtid, sier Lars Wiklund og legger til:

– Men der det er mulig kan vi ta smartere valg for både funksjon og miljø.

Oppsatt mål for 2030
Innen 2030 er Antalis sitt mål at 75 prosent av produktene de tilbyr skal ha oppnådd minst tre av fem stjerner.

Antalis har fra før av sin digitale plattform Antrak for å spore produkter gjennom hele forsyningskjeden. Gjennom dette verktøyet kan de samle inn, sentralisere og analysere data – inkludert overholdelse av standarder, sporbarhet og CSR-forpliktelser.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo