Heidelberg inngår avtale med fargeprodusent

Heidelberg begynner å tilby trykkfarger fra PURe-inks. Foto: Pressebilde

Heidelberg har signert en europeisk samarbeidsavtale med den tyske trykkfarge-produsenten PURe-inks med mål om å gjøre offsettrykk mer bærekraftig.

– Vi har jobbet i flere år for å oppnå den høye kvalitetsstandarden vi nå har med PURe. Etter felles testing tilbyr Heidelberg nå en komplett PURe-pakke, som er nøkkelen til europeisk suksess for denne nye teknologien. Med Heidelberg-samarbeidet kan vi nå utnytte potensialet i Heidelberg-nettverket og dets applikasjonskunnskap. På denne måten hjelper vi vår bransje med å nå sine bærekraftsmål, sier Michael Berz, administrerende direktør i PURe ink systems, i en pressemelding.

Lavt migrerende trykkfarger
PURe inks er et datterselskap av Epple Druckfarben. Trykkfargene er 100 prosent fri for mineralolje og palme-, soya- eller kokosolje, hvis utvinning belaster regnskogene. Fargene inneholder heller ikke metaller, antioksidanter og mikroplast, som forurenser miljøet. Andre egenskaper er at de er luktfrie og gir god trykkkvalitet for både vanlig grafisk trykk og emballasjetrykk, ifølge Heidelberg. Takket være en spesiell tørkemekanisme tørker fargene raskt og ved mye lavere temperatur enn normalt, noe som bidrar til høyere energieffektivitet.

Hans Huyghe, leder for Heidelbergs forretningsområde for forbrukervarer:

– Heidelberg er glad for å kunne utvide sin portefølje av lavmigrasjonsblekk fra PURe, som kombinerer fordelene med konvensjonelle og UV-tørkende blekk.

Oppfyller miljøkrav
Ifølge selskapet oppfyller PURe de høyeste standarder for miljø, helse og arbeidssikkerhet. I tillegg kommer de fleste ingrediensene fra fornybare råvarer uten ytterligere kjemisk modifikasjon eller syntese. Kriteriene er oppfylt for alle større miljømerker, inkludert EU Ecolabel og Nordisk Miljømerking.

Heidelberg vil tilby blekkene under PURe-merket i en pakke sammen med selskapets egne forbruksvarer Saphira.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: