Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Horizons Paul Jakobson gir en smakebit på kommende produktnyheter i bokbinding og brosjyremakere som slippes i løpet av året. Foto: Pressebilde

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.

Horizons produktportefølje inneholder løsninger for alle slags behov innen etterbehandling, inkludert limbindere, stiftemaskiner, samlere, skjæremaskiner og falsemaskiner.

– Vi har de mindre maskinene med høy kvalitet til kopibutikker, interne trykkerier og andre. Men det vi selger mest av i dag er de større systemene, sier Paul Jakobson, daglig leder for Horizons virksomhet i Norden.

– Vi ønsker å hjelpe kundene med å automatisere så mye som mulig i driften når det kommer til etterbehandling.

Fokus på automatisering
Han forteller at salget i dag i økende grad fokuseres på automatisering og integrasjon av systemer med programvare, roboter og smarte systemløsninger.

– Maskinenhetene våre i dag er superautomatiserte. Innstillingstider – innstilling av tykkelse, falsing og skjæring med mer fra en jobb til en annen – gjøres helt automatisk og veldig raskt.

Hvordan en ordning ser ut avhenger helt av hvordan den spesifikke produksjonsflyten til en spesifikk virksomhet er strukturert. I mindre skala kan det være at en operatør ved en frittstående maskin setter opp en falsejobb med noen få trykk på en berøringsskjerm. I en større bokproduksjon kan arbeidsflyten baseres på strekkodelesing. Informasjon om hver innsats og deksel – prepress- og klippemerker – skannes automatisk i flyten.

Lanserer verdensnyheter
Horizon legger stor vekt på sine Smart Binding-systemer i 2022, spesielt innen bokinnbinding, men også brosjyrestifting. Verdensnyheter vil bli presentert.

– Det handler om en total integrasjon med roboter, for å automatisere både innmatingen til et etterbehandlingssystem men også avleggingen fra et etterbehandlingssystem.

  • Horizon tilbyr store systemer med roboter for bokbinding og brosjyrestifting...

Horizon har også videreutviklet Ice Link. Det er en skybasert plattform koblet til Horizons servere som også kan integreres med printleverandørenes systemer. I 2022 kommer en fullversjon av Ice-Link, koblet til 5G-nettverket, som gjør det mulig å integrere alt i en trykkeproduksjon.

Økt tilstedeværelse i Norden
Horizon har de siste årene investert i å komme nærmere kundene og øke sin tilstedeværelse i Sverige, Danmark, Norge og Finland ved å etablere regionale salgs- og serviceorganisasjoner i landene.

Paul Jakobson sier at det er viktig å vite hvor kundene står i dag og hvor de vil være i fremtiden. Samtidig er det viktig å kommunisere til kundene i hvilken retning Horizon som selskap utvikler seg.

– Hvis de har noen tanker om noen forbedring på etterbehandlingsområdet, bør de ha oss som en av sine samtalepartnere. Et krav i dag er å kunne produsere et enkelt eksemplar perfekt. I en Horizon-maskin er hver kopi som produseres salgbar. Det er full automatisering for raske konverteringer der hver kopi skal være av kvalitet uansett om det er første eller milliontende eksemplar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: