Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

PUBLISERT: 24 februar 2022
OPPDATERT: 24 februar
Horizons Paul Jakobson gir en smakebit på kommende produktnyheter i bokbinding og brosjyremakere som slippes i løpet av året. Foto: Pressebilde

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.

Horizons produktportefølje inneholder løsninger for alle slags behov innen etterbehandling, inkludert limbindere, stiftemaskiner, samlere, skjæremaskiner og falsemaskiner.

– Vi har de mindre maskinene med høy kvalitet til kopibutikker, interne trykkerier og andre. Men det vi selger mest av i dag er de større systemene, sier Paul Jakobson, daglig leder for Horizons virksomhet i Norden.

– Vi ønsker å hjelpe kundene med å automatisere så mye som mulig i driften når det kommer til etterbehandling.

Fokus på automatisering
Han forteller at salget i dag i økende grad fokuseres på automatisering og integrasjon av systemer med programvare, roboter og smarte systemløsninger.

– Maskinenhetene våre i dag er superautomatiserte. Innstillingstider – innstilling av tykkelse, falsing og skjæring med mer fra en jobb til en annen – gjøres helt automatisk og veldig raskt.

Hvordan en ordning ser ut avhenger helt av hvordan den spesifikke produksjonsflyten til en spesifikk virksomhet er strukturert. I mindre skala kan det være at en operatør ved en frittstående maskin setter opp en falsejobb med noen få trykk på en berøringsskjerm. I en større bokproduksjon kan arbeidsflyten baseres på strekkodelesing. Informasjon om hver innsats og deksel – prepress- og klippemerker – skannes automatisk i flyten.

Lanserer verdensnyheter
Horizon legger stor vekt på sine Smart Binding-systemer i 2022, spesielt innen bokinnbinding, men også brosjyrestifting. Verdensnyheter vil bli presentert.

– Det handler om en total integrasjon med roboter, for å automatisere både innmatingen til et etterbehandlingssystem men også avleggingen fra et etterbehandlingssystem.

[metaslider id=21979]

Horizon har også videreutviklet Ice Link. Det er en skybasert plattform koblet til Horizons servere som også kan integreres med printleverandørenes systemer. I 2022 kommer en fullversjon av Ice-Link, koblet til 5G-nettverket, som gjør det mulig å integrere alt i en trykkeproduksjon.

Økt tilstedeværelse i Norden
Horizon har de siste årene investert i å komme nærmere kundene og øke sin tilstedeværelse i Sverige, Danmark, Norge og Finland ved å etablere regionale salgs- og serviceorganisasjoner i landene.

Paul Jakobson sier at det er viktig å vite hvor kundene står i dag og hvor de vil være i fremtiden. Samtidig er det viktig å kommunisere til kundene i hvilken retning Horizon som selskap utvikler seg.

– Hvis de har noen tanker om noen forbedring på etterbehandlingsområdet, bør de ha oss som en av sine samtalepartnere. Et krav i dag er å kunne produsere et enkelt eksemplar perfekt. I en Horizon-maskin er hver kopi som produseres salgbar. Det er full automatisering for raske konverteringer der hver kopi skal være av kvalitet uansett om det er første eller milliontende eksemplar.

Les videre

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo