Epson presenterer sin første 3D-printer

Epsons unike ekstruderingsmetode benytter en flat skrue og pelleter. Foto: Epson

Epson er store på printere, både for å printe på papir og andre overflater, men det er jo i 2 dimensjoner. Men Epson har i flere år annonsert at de også ønsker å investere i produksjon av 3D-printere. I forbindelse med en robotmesse i begynnelsen av mars ble den første modellen for industribruk presentert, den har ennå ikke fått noe navn.

Epson publiserer i en pressemelding nyheten om at selskapet har utviklet en industriell 3D-printer, men presenterer kun sparsom informasjon om dette. Det er tydelig at skriveren er beregnet for produksjon av sluttprodukter i store volumer samt for «massepersonalisering» av små serier, til en lavere pris enn i tradisjonell produksjon. Den ble presentert for første gang under International Robot Exhibition 2022 (iREX) i Tokyo, Japan, 9.-12. mars.

 

Den første industrielle 3D-skriveren utviklet av Epson. Foto: Epson

Tilpasset tredjepartsmaterialer
Maskinen bruker en unik ekstruderingsmetode som oppnås ved hjelp av en flat skrue, lik den som finnes i Epsons løsninger for sprøytestøpemaskiner. Denne metoden gjør det mulig å bruke tredjepartsmaterialer som harpiks, metallpellets, biomassepellets og PEEK-materialer som tåler høye temperaturer. Materialer som ofte er betydelig billigere, som filamentgarn.

Finsliping gjenstår
Ifølge Epson er skriveren utstyrt med en mekanisme for å nøyaktig kontrollere temperaturen og dermed sikre både styrke og nøyaktighet på delene. Dette er kvaliteter som kreves for industriell bruk.

Etter den nødvendige finjusteringen er tanken å lansere den nye 3D-skriveren bredt på markedet. Det er ikke satt noen dato for dette på nåværende tidspunkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.