Nordisk messepremiere for rask inkjetprinter

PUBLISERT: 14 mars 2022
OPPDATERT: 14 mars
Riso Valezeus T2100 lanseres på det nordiske markedet på messen.

For aller første gang viser Riso produksjonsprinteren Valezus T2100 på det nordiske markedet. En høyhastighetsprinter med inkjet i en kald prosess som skriver ut 19 200 A4-sider i timen i dupleks, det være seg svart/hvitt eller i fullfarger.

Lars Andersson, regional dealer manager hos Riso.

– Vi er glade for å delta på Sign & Print Scandinavia. I takt med at kravene i trykkeribransjen konstant endres kan Riso tilby helt unike produkter for kald inkjetteknikk som møter volumkrav som ikke kan tilgodeses av andre utskriftteknologier, sier Lars Andersson, regional dealer manager hos Riso.

Høye volumer til lave kostnader
På messen vises Risos produksjonsprinter Valezeus T2100 for første gang i Norden. Foruten transaksjonstrykk egner maskinen seg også for bokproduksjon og produksjon av manualer.
– Med Valezeus T2100 kan du kombinere økonomien med inkjetprinting og fleksibiliteten til å produsere meget høye utskriftskvanta til en lav totalkostnad, forklarer Lars Andersson.
Det dreier seg om en printer som klarer dobbeltsidige utskrifter og gjør dette i en høy hastighet, opp til 320 sider per minutt i fullfarger og opp til 19 200 A4-sider per time i dupleksmodus i svart-hvitt eller fullfarger. Etter som det er en arkskriver kan den også enkelt håndtere korte serier, hvilket muliggjør effektiv bearbeidelse av en mengde ulike jobber.
Med doble innmatingskuffer og stablere er det mulig for brukeren å senke og laste av «i farten» under utskrift for å bibeholde maksimal produksjon uten å måtte pause utskriftsprosessen.

Maksimal driftstid
Den kalde prosessen krever verken at arkene skal behandles før eller varmes opp og tørkes etter utskrift, noe som resulterer i kald platt utskrift som ikke er statisk. Det minimerer risikoen for at papiret ruller seg og sikrer dermed maksimal driftstid.
Et betydelig lavere strømforbruk sammenliknet med tonermaskiner kan legges til plussiden, maskinen krever heller ikke 3-fase tilkopling.
– Denne utrolig produktive enheten er den perfekte løsningen for utskrifter i store volumer og tilbyr et prisverdig inntreden i produksjonen av inkjet eller som reprint, små opplag eller backup for større utskriftsanlegg. Mangesidigheten til Valezeus T2100 gjør den til den ideelle løsningen for «hvitt papir», sier Lars Andersson.
Med Riso kan kunden konfigurere maskinen med ulike moduler etter behov, helt avhengig av hvilken produksjon man har. Valezeus T2100 kan for eksempel stykkes ned til en printmotor sammen med en stacker og en feeder og likevel skrive ut 160 sider i simpleks.
– Men har du en produksjon der du kjører mye dupleks, da er det denne du skal se på, sier Lars Andersson samtidig som han legger hånden sin på Valezeus T2100-maskinen.

Staffan Lehr og Johan Widerberg ser frem til å hjelpe kunder og besøkende på Risos stand på Sign & Print Scandinavia.

De møter messebesøkerne
Staffan Lehr hos forhandleren MasterOffice og Johan Widerberg fra Widerbergs Consulting står klare for å møte kunder og demonstrere Valezeus T2100 på Risos messestand. Vi spør også dem om hva de synes utmerker maskinen.
– For det første er det hastigheten, den printer opp til 320 sider i minuttet. Jeg vet ikke om noen annen maskin som er så rask, ark til ark. Produksjonskapasitet, men også miljødelen. Den har veldig lavt strømforbruk. Hvilket nå har fått enda større betydning, sier Staffan Lehr og fortsetter:
– Valezeus T2100 er tenkt til blant annet transaksjonsprint og bokproduksjon / print production-segmentet. Det finnes ingen andre på markedet i denne prisklassen med denne kapasiteten.

To printmotorer i en og samme maskin. Foto: Claes Nordström

I maskinens utførelse er to Riso GD930-printmotorer sammenkoplet. Dette bidrar til den høye hastigheten, det gjør også doble vakuum-matede stormagasiner samt doble stackere.

CMYK pluss grå
Maskinens to printmotorer skriver ut i fire farger men er også utstyrt med en ekstra grå farge for å fremheve kontraster. Fremfor alt er det i fargeutskriftene at den grå fargen går inn og forsterker.
Staffan Lehr peker også på inkjetteknikken. Den kalde prosessen som gjør at papiret ikke bøyes eller påvirkes av noen varme.
– Dette settes veldig pris på av våre konvolutteringskunder.
Johan Widerberg påpeker fremfor alt på at det dreier seg om en kostnadseffektiv maskin.
– Riso er driftsikre maskiner, lav klikkostnad, totalkostnaden for f.eks. Transaksjonsprint inkludert farger er veldig gunstig.
– Dette er en maskin som alle i print production-segmentet burde kaste et blikk på og skaffe seg et bilde av.
Valezeus T2100 er kompatibel med flere ulike alternativer for etterbehandling. Fremfor alt gjelder det utstyr fra Risos samarbeidspartner, Technau, som også tilbyr en enhet for å mate maskinen fra rull til ark samt dynamisk perforering.

Når Riso stiller ut på Sign & Print Scandinavia-messen kommer de også til å vise frem det siste i sitt utvalg for lettere produksjoner, nærmere bestemt modellen GL 9730.

Foto: Claes Nordström

Sign & Print Scandinavia, 5–7 april, arrangeres på Kistamässan i Stockholm. Besøkende melder seg gratis på messen på messens nettsted.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324