Skipnes starter ny kjede innen grafisk bransje: TRYKKERI.NO

PUBLISERT: 18 mars 2022
OPPDATERT: 21 mars
Markedsrådgiver Martin Olsen fra Skipnes skal være leder for den nye kjeden av trykkerier. Foto: Skipnes

Skipnes har tatt initiativ til å starte trykkeri.no som skal samle lokale trykkerier i én felles kjede.

Medlemsbedriftene forplikter seg til å bruke Skipnes på en større andel av offset-omsetningen sin. Skipnes vil tilby et topp moderne trykkeri til disposisjon med de miljøsertifiseringene som etterspørres.

Bakgrunn
«Konkurransen mot utenlandske aktører og større norske enheter har økt de siste årene,» skriver Skipnes. «Det kreves økonomiske muskler for å holde seg oppdatert og kunne investere i nytt produksjonsutstyr, samt være sertifisert på de ulike miljøkrav. Det er med andre ord tungt å drive alene i en grafisk bransje som stadig blir utfordret av ny teknologi og større konkurranse».

«Målet med samarbeidet i trykkerikjeden er at medlemsbedriftene fortsatt skal kunne være levedyktig og opprettholde arbeidsplasser. For å få til dette vil de få tilgang til flere produkter og tjenester, felles annonsering, kurs og faglig utveksling, miljøsertifiseringer på sine trykksaker, dra fordel av felles innkjøpsordninger og få et redusert investeringsbehov».

Tanken er at alle har en nytteverdi av dette og at man står sterkere sammen.

De lokale trykkeriene vil få:
• felles markedsføring
• flere produkter og tjenester
• kurs og faglig utveksling
• Sosiale samlinger med faglig påfyll og mulighet for å bygge større nettverk
• tilgang til miljøsertifiseringer
• felles innkjøpsordninger
• redusert investeringsbehov
• egen bestillingsportal

Det skal ikke koste noe å være medlemsbedrift. Leder for kjeden er markedsrådgiver Martin Olsen fra Skipnes.

Lenke: trykkeri.no

Les videre

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Lover stabile papirpriser ut året

Papirprodusenten Sappi Europe kunngjør at de vil holde prisene på samme nivå resten av 2023.
paper-279007_1920-1024x767

Canon vestlandet får ny kundeansvarlig

Jon Larsen overtar etter Terje Eriksen, som etter 16 år som Business Developer og Account Manager i Professional Print teamet hos Canon, nå går over i pensjonisttilværelsen.
jon_larsen_canon

Siste nytt

Hotelloppdrag - en døråpner til et nytt marked

PS Press Reklame i Moss har vært aktiv i den grafiske bransjen i 30 år. For ti år siden snublet selskapet over storformattrenden, og nå begir de seg inn i nye uutforskede territorier med suksess: interiør.
PS-Trio-ver-2

"Unngå å bruke ordet bærekraftig i din markedsføring"

I Danmark advarer både Forbrukerombudet og Carsten Bøg, som er direktør for ESG og bærekraftig utvikling i bransjeorganisasjonen GRAKOM om å bruke ordet "bærekraftig".
BAEREKRAFTIG

Konica Minolta viste et effektivt trykkeri

Hvordan kan et trykkeri drives så effektivt som mulig? Konica Minolta ønsket å gi svaret på det spørsmålet til de besøkende på standen under Sign&Print Scandinavia, hvor de viste hvordan det kan gjøres rent praktisk.
Konica-4-1024x682

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web