Viser spesialskrivere i små modeller

Daniel Pettersson, administrerende direktør i Uniprint, lener seg mot UV-printeren Artisjet. Foto: Privat bilde

Uniprint har sin kjernevirksomhet innen spesialskrivere. Til Sign & Print Scandinavia bringer leverandøren utskriftsløsninger for korte serier – DTG- og DTF-skrivere, UV-planskrivere og etikettskrivere.

I det grafiske segmentet er Täby-leverandøren Uniprint dels rettet mot trykkerier, men også mot ulike bransjebedrifter som ønsker å komme i gang og produsere in-house med mindre desktop-løsninger. Daniel Pettersson, administrerende direktør i selskapet, sier at dette er rimelige utskriftsløsninger.

– De trenger ikke investere en formue for å ta hjem produksjonen og produsere selv.

Når bedriften stiller ut på Sign & Print-messen 5. – 7. april, er et slikt eksempel en UV flatbed printer fra kinesiske Artisjet. Maskinmodellene i serien varierer fra kr 69.000 opp til kr 200.000.

– Du kan trykke alt fra golfballer til you name it – termoser og andre profilprodukter.

Maskinene egner seg også for industriell merking.

– De kan skrive ut på gjenstander som er opptil 17 centimeter høye.

Direkte på tekstil
I sortimentet har selskapet også løsninger for digitalt tekstiltrykk for trykk på polyester, nylon, bomullspolyblandinger med mer.

– DTG (Direct-to-garment) er for eksempel et veldig godt supplement til screen. Du kjører ditt tradisjonelle silketrykk og du kan kjøre de små volumene i DTG-skriveren i stedet for å måtte produsere alle de dyre rammene og sjablongene, sier han og nevner også at de har DTF-løsninger for å lage egne overføringer på en enkel måte.

På messen viser de Polyprints direkte-til-film utskriftsløsning sammen med TexJet DTG-skrivere, som ikke krever at brukeren endrer blekkinstallasjonen.

Direkte til film
DTF, er på vei oppover, ifølge Daniel Pettersson:

– Absolutt. Vi har solgt DTG en stund, men nå kommer disse med løsninger for DTF også slik at du kan skrive ut DTF med din DTG-skriver. Dette skal vi vise på messen.

Robotsystem fra Epson
På etikettsiden blir det demonstrasjon av printere med fire og fem farger fra Roland DG. En nyhet i sortimentet er at Uniprint vil begynne å selge Epsons robotsystem for påføring av etiketter. Robotsystemet kan implementeres i en produksjonslinje i stedet for at applikasjonen gjøres manuelt i en frittstående maskin. Daniel sier at det gjenstår å se om løsningen blir vist på Sign & Print Scandinavia. Det er imidlertid definitivt at den blir en del av selskapets utstilling på Scanpack til høsten.

– Roboten setter en eller flere etiketter på forskjellige steder rundt produktet.

2021 var et begivenhetsrikt år for Uniprint. De startet opp et nytt selskap ble startet i Norge med nøyaktig samme konsept som i Sverige. I tillegg til å være leverandør av spesialskrivere, er Uniprint også en systemintegrator for ulike typer produksjonsflyter.

Sign & Print Scandinavia, 5–7 april, arrangeres på Kistamässan i Stockholm. Besøkende melder seg gratis på messen på messens nettsted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: