Bærekraftfokus gir teknologiskifte

PUBLISERT: 24 mars 2022
OPPDATERT: 21 mars
Blekkskrivere overtar etter laserprinterne rundt på arbeidsplassene.

En IDC-rapport utarbeidet for Epson viser at blekkskrivere har forbigått laserskrivere som foretrukket utskriftsteknologi blant virksomheter.

Jon Dahl, Business Sales Manager i Epson Norge.

IDC Info Snapshot-rapporten anslår en årlig etterspørselsnedgang på 2,6 prosent for laserskrivere frem til 2025 i Europa sammenlignet med etterspørselsvekst på syv prosent for blekkskrivere. Dette drives frem av IT-avdelingers fokus på mer klimavennlig kontorutstyr.

Rapporten viser at 65 prosent av IT-beslutningstakere i Europa planlegger å bruke opptil halvparten av IT-budsjettet på anskaffelse av mer bærekraftige produkter og tjenester. Og 78 prosent av dem anser nå blekkskrivere som mer miljøvennlige enn laserskrivere.

– Laserskrivere har lenge vært mest utbredt i næringslivet, men ny blekkteknologi er mer bærekraftig og kostnadsbesparende. Det er veldig gledelig at virksomhetene nå har registrert dette teknologiskiftet, sier Jon Dahl, Business Sales Manager i Epson Norge.

Et bytte fra laser- til blekkskrivere gir fordeler både for den enkelte virksomhet og samfunnet generelt. Utskrifter representerer opptil ti prosent av det totale strømforbruket på et gjennomsnittskontor og varmefri blekkteknologi kan redusere dette med opptil 83 prosent.

– Mindre strømforbruk gir ikke bare lavere kostnader, men også mindre utslipp. Effekten fra én skriver er liten, men reduserte utslipp fra hundrevis, kanskje tusenvis i en global skriverflåte, har stor betydning for samfunnet, sier Jon Dahl.

Beregninger Epson har gjort viser at hvis alle virksomheter i Europa hadde byttet til blekkskrivere, ville energibesparelsen vært nok til å drive 507 000 husstander. Det ville også gitt en besparelse på minst 221 000 tonn avfall og CO2-reduksjon tilsvarende volumet som absorberes av rundt 27 millioner trær på et år.

Blekkskrivere har ikke bare lavere strømforbruk, men også færre bevegelige deler og langt mindre forbruk av rekvisita. Varmefri blekkteknologi trenger heller ikke oppvarmingstid fra enheten slås på eller vekkes fra hvilemodus. Det gir lavere strømforbruk og langt raskere første side ut-tid.

Om IDC Technology Spotlight-rapporten
Utarbeidet for Epson blant IT-beslutningstakere i Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Forventet salg av blekk- og laserskrivere er kartlagt globalt.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324