Innovasjonsprisen 2022

PUBLISERT: 4 april 2022
OPPDATERT: 4 april

Innovasjonsprisen til Grafisk bransjeforening er utdelt to ganger tidligere; 2019 og 2021. Nå inviterer de til konkurranse om Innovasjonsprisen 2022.

Det har skjedd mye spennende i bransjen under pandemien og Grafisk bransjeforening er temmelig sikre på at det finnes gode ideer som er realisert og har gitt gode resultater for bedriften. Alle innsendte forslag til prisen får en seriøs gjennomgang av juryen, som i år består av Håvard Grjotheim – juryleder, Egil Sundet – Norsk Industri/Designindustrien, Kristin Mulleng Sezer – Fellesforbundet og Terje Stafseng – NTNU Gjøvik.

Vinneren av Innovasjonsprisen 2022 får diplom, kr 10 000,- og to friplasser på et landsmøte i Grafisk bransjeforening.

Les mer om innovasjonsprisen og hvordan du kan sende inn ditt bidrag på nettstedet til Grafisk bransjeforening.

Tidligere vinnere:

2019: Trondheimbaserte Initio Medielab, Erik Tanche Nilssen (ETN) i Skien og litograf Bjarne Johnsen (Memosoft) i Sandefjord vant Innovasjonsprisen 2019

2021: Avery Dennison NTP i Gaupne, Sogn og Fjordane for bedriftens utvikling av ECO-label.

Les videre

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi

Zünd viser løsninger for økt automatisering

Digitalisering, automatisering og innovasjon oppsummerer hva skjærebordprodusenten Zünd viser på Fespa. Blant nyhetene er et kameraalternativ for deres største skjærebord.
Zund-Fespa-1

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag