Canon med ny tonerpresse: "hever standarden for produktivitet"

PUBLISERT: 28 april 2022
OPPDATERT: 28 april
Matteus Celinski under Canons kunde-eventdager i Poing, Tyskland, hvor den nye tonerpressen ImagePRESS v1000 ble presentert. Foto: Claes Nordström

En nykommer venter i imagePRESS-familien. Ifølge Canon setter den arkmatede tonerpressen en ny standard for produksjonsutskrift. Maskinen skriver ut 100 sider i minuttet uavhengig av medietype og har flere automatiserte funksjoner for å frigjøre tid for operatøren. Samtidig har utvalget av trykksaker blitt bredere.

Sign & Print var til stede under Canons kundearrangement «Make It 2022» i Poing utenfor München, hvor selskapet har hele sitt register i produksjonstrykk. I den store utstillingshallen fikk kundene demonstrasjoner av Canons enorme ark- og rullematede høyvolumspresser med jetteknologi som Varioprint iX, Colorstream og Prostream. Andre produksjonsmaskiner i et utvalg var Arizona planskriver, Labelstream 4000 etikettpresse, samt storformatprintere i Colorado-familien og imagePROGRAF-serien GP.

– Dette viser vårt fortsatte ønske om å være nummer én på produksjonstrykk. Det handler om å skape muligheter for våre kunder til å utvikle sin virksomhet og skape ny virksomhet og muligheter for sine kunder. Det er det vi prøver å representere her gjennom MakeIt 2022-arrangementet, sier Matteus Celinski, Sveriges leder for Canons forretningsområde for produksjon og trykk.

Ny tonerplattform


Den store nyheten kom på tonersiden og stavet ImagePRESS v1000. Canon har de siste 16 årene videreutviklet sin maskinserie med digitale arkmatede tonerpresser. Den nye maskinmodellen, som slippes på markedet i juni, er plassert i mellomsegmentet og er basert på en helt ny plattform. Den skriver ut 100 sider per minutt på mange forskjellige utskriftsmaterialer i basisvekter fra 52 til 400 gram per kvadratmeter. Det inkluderer også syntetiske og magnetiske medietyper samt automatisk tosidig utskrift på lange ark opptil 1,3 meter. En kompakt maskin, ifølge Celinski:

– På den ene siden øker utskriftskvaliteten ytterligere, og på den andre siden får du et større medieutvalg. Fleksibiliteten til maskinen gjør at du kan skrive ut med samme utskriftshastighet på mange forskjellige materialer.

Tonermaskinen vakte mye oppmerksomhet og gjestene ble invitert til dybdedemonstrasjoner av Sara Milani og Jelle Krijnders. Foto: Claes Nordström

For å øke kapasiteten på papirmatingen finnes det alternativer som papirskuffer i kombinasjon med arkmatingsbrett og den nye overføringsteknologien POD XL. Teknologien gjør at fargefordelingen er jevnt fordelt og ikke kladder ved veksling mellom trykkmateriale med ulik grunnvekt. Canon har også integrert ny fikseringsteknologi (POD-SURF) som tar sikte på å kontrollere temperaturen på fikseringsbåndet og gi en jevn utskriftshastighet. Et kjølesystem avkjøler papiret umiddelbart etter fiksering.

Innebygd spektrofotometer
Ifølge Canon skjer papiroverføringen i en optimal transportbane for hvert ark under utskriftsprosessen. Dette er fordi den sekundære overføringsvalsen og støttearket er justerbare og endres basert på basisvekten til utskriftsmaterialet. Videre har tonermaskinen innebygget spektrofotometer for kalibrering, fargejustering og kvalitetskontroll. Maskinføreren kan kontrollere dette med et enkelt tastetrykk.

For de som ønsker det finnes sensorenheten som ekstrautstyr. Enheten oppdager og korrigerer automatisk utskrifter som ikke samsvarer med jobbregistreringen og fargeinnstillingene. Ifølge Canon er fordelen at operatøren sparer tid og kan opprettholde produktiviteten under hele kjøringen.

Sara Milani bretter ut en folder og viser frem det 1,3 meter lange arket som er trykket i digitalpressen. Foto: Claes Nordström

Hvordan posisjonerer denne maskinen seg i markedet?

– Tradisjonelt, når man snakker om tonerbasert teknologi, blir maskinene enten ganske små eller ganske store. Denne vi nå lanserer gir den store pressen muligheter i et ganske lite avtrykk. Den er ganske kompakt, men har likevel en produktivitet som en ekte produksjonsmaskin.

– Den har funnet et segment på markedet hvor det er behov for store volumer men hvor man kanskje fortsatt ikke har plass. Den passer for små eller mellomstore bedrifter, enten som en komplementær maskin eller som en hovedproduksjonsmaskin.

Inkjet og toner
Inkjet er en fremtidig investering for Canon og mange av de nye teknologiske plattformene i fremtiden vil være basert på inkjet. Men tonerteknologien lever fortsatt i høy grad, ifølge Celinski.

– Våre tonermaskiner er så etterspurt i markedet og leverer så høy produktivitet og kvalitet at det er etterspørsel etter denne typen produkter i markedet. Sammenlignet med inkjet er det også en lavere investeringsterskel og du har fleksibiliteten i markedet med et stort papirutvalg og en stabil produksjonsmetode. Det er en kjent kvalitet så det er etterspørsel i markedet, sier han og påpeker:

– Vi er stolte av tonerteknologien vi har og så lenge det er etterspørsel vil vi fortsette å imøtekomme markedet med denne typen produkter.

Canons Jennifer Kolloczek, senior markeds- og innovasjonssjef i Europa, holdt introduksjonsforedraget før det var tid for premiere på den nye maskinen. Foto: Claes Nordström

Svarer på kundenes behov
Matteus Celinski forklarer videre i en pressemelding at imagePRESS V1000 «hever standarden for produktivitet».

– Vi har svart på våre kunders behov ved å utvikle et nytt designperspektiv for digitale tonerpresser og utviklet innovative måter å løse daglige produksjonsproblemer. Alt for at trykkeridriften skal kunne fungere bedre, raskere og ha et sortiment som tilbyr kundene kreative trykkprodukter. imagePRESS V1000 har et vell av funksjoner som overvinner de vanlige utfordringene til skrivere, håndterer et bredere spekter av utskriftsjobber og møter krevende tidsrammer.

Bærekraft
imagePRESS V1000 oppfyller de strengeste standardene for energieffektivitet. Enheten er ENERGY STAR-sertifisert og har også fått EPEAT Gold fra EPEAT, som er en global miljømerkeordning for elektronikk. Det er lagt stor vekt på bærekraft i designet av imagePRESS V1000. Dersom trykkmediet i magasinet ikke stemmer med innstillingene, kan jobben stanses før den går i trykken, noe som gir mindre svinn, lavere strømforbruk og CO²-utslipp. Justeringsenheten – Sensing Unit (ekstrautstyr) justerer raskt forside-til-baksideregistrering og minsker behovet for å trykke jobber på nytt. Med PRISMAsync- eller EFI Fiery-kontrollere kan operatørene sjekke alle detaljer for trykkeoppdraget, inkludert kvaliteten, og gjøre endringer i sanntid i brukergrensesnittet før de trykker på startknappen, noe som eliminerer unødvendige feiltrykk.

Den nye imagePRESS V1000-serien vil være tilgjengelig fra juni 2022 hos Canon og akkrediterte partnere.

Les videre

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Oppdatert limfres for raskere bokproduksjon

AIT Grafisk i Oslo er en av Norges største bokprodusenter med flere forlag på kundelisten. Det krever pålitelig utstyr og nylig kjøpte selskapet en ny limfres fra C.P. Bourg for å sikre produksjonen fremover.
AIT Mats Ingar

Direktørskifte og produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom til Sign&Print Scandinavia ikke bare med produktnyheter, men også med en ny administrerende direktør ved roret. Det som ikke var nytt var fokuset på etterbehandling og automatiseringsløsninger.
Horizon-4-1024x683

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Siste nytt

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Kodak styrker Prinergy i versjon 10

Kodak fortsetter å forbedre ytelsen, funksjonaliteten og sikkerheten til arbeidsflytprogramvaren deres.
Kodak_prinergy-10