104-åring satser stort

Bedriftsbesøk hos IT Grafisk i Lørenskog.

Produksjonsmaskiner i alle kategorier går for fullt hos IT Grafisk, men det er innenfor storformat veksten skal komme for bedriften som ble etablert allerede i 1918.

Allsidig produksjonshall
Den taktfaste lyden av en åttefarge offsetpresse møter oss når vi legger turen om IT Grafisk AS på Lørenskog. Det er ikke bare den som har turtallet oppe hos bedriften som opprinnelig het AS Industritrykkeriet, for her er digitaltrykkmaskinen i gang med trykking av travsportblad, en tre år gammel flatbed/hybrid trykker butikkinteriør for Brilleland, det automatiske skjærebordet jobber for fullt uten annen styring enn fra kameraet i taket, og selv sylinderpressa fra 1950-tallet er i full drift med stansing av mapper for eiendomsdokumenter.

Canon Colorado 1650 er plassert vegg i vegg med den store produksjonshallen, der de blant annet har automatisk skjærebord fra Canon.

Kundestyrt utvikling
– Starten på året har vært overraskende bra, forteller storformatansvarlig og medeier Ronny Neskvern, mens han viser frem trykte glassplater med polarbilder, unike kartbøker og annen polarhistorie de har produsert for Frammuseet. Samtidig beveger vi oss over i en mer stille del av produksjonshallen, der de på slutten av fjoråret ryddet plass til sin nyeste investering; en Canon Colorado 1650.

– Vi opplever at det største vekstpotensialet i bransjen er innenfor storformat, både av eksisterende oppdrag vi kan hente hjem til eget hus, og nye oppdrag innenfor interiør, dekor, esker, skilt, plakater, sjokkselgere og mye annet. For oss er det i stor grad en kundestyrt utvikling, der vi ønsker å ha en produksjonspark som sikrer posisjonen vår som totalleverandør av grafiske tjenester, understreker Ronny.

Med Eye-in-the-sky kamera til skjærebordet spiller det ingen rolle hvordan trykksakene plasseres på bordet.

Hvorfor valgte dere akkurat Canon Colorado?
– En viktig årsak var at kombinasjonen av kapasitet og brukervennlighet er svært god, og vi likte også godt at den produserer rull til rull, slik at vi kan trykke nærmest uten tilsyn, også utenom arbeidstid. Det gir kort leveringstid, høy kvalitet og lave produksjonskostnader. I praksis har vi til enhver tid silk papir på den ene rullen og rollup-materiale på den andre, og bytter til andre kvaliteter når produksjonen tilsier det. Det betyr at vi alltid har materiale tilgjengelig, og kan tilby kort oppstartstid og effektiv produksjon. Det største Zund-bordet med Eye-in-the-sky har vi hatt nytte av i tre år allerede, og det passer perfekt sammen med Colorado. Canon som leverandør kjenner vi godt fra tidligere, så vi er trygge på at dette blir en investering som vil hjelpe oss med å nå målet om igjen å passere godt over 30 millioner kroner i omsetning i år, svarer Ronny Neskvern.

Eye-in-the-sky kamera over skjærebordet.

IT Grafisk
Etablert som Industritrykkeriet i 1918, endret navn til IT Grafisk AS i 2002. Grafisk produksjonsbedrift med omfattende maskinpark og 14 medarbeidere på Lørenskog, i tidligere Dagblad Trykks lokaler. Allsidig produksjon for blant annet Brilleland, IF, Frammuseet, EY, Vitus Apotek, Ringnes med flere. Har satset sterkere på storformatproduksjon etter at de flyttet til Lørenskog for fem år siden. Nå aktuell med ny Canon Colorado 1650.

Det største vekstpotensialet er innenfor storformat, sier Ronny Neskvern mens han konstaterer at bedriftens nye Colorado 1650 jobber for fullt.

Sylinderpressa er i drift nærmest daglig, for jobber som skal stanses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: