Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

PUBLISERT: 5 mai 2022
OPPDATERT: 5 mai
In-Trykk har nylig anskaffet en Konica Minolta C4080 med den nye in-line firesiders trimmeren (TU-510) som har fått mye oppmerksomhet. På bildet ser vi både digitaltrykk og håndtrykk mellom Yalcin Ucarli fra In-Trykk (t.h.) og Tolly Kronback fra Konica Minolta. Pressebilde.

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Topp service, fleksibilitet og prima kvalitet på trykket er noe In-Trykk må levere og som kundene har blitt godt vant med, sier eier og hovedoperatør Yalcin Ucarli. En operatør må utføre et stort antall jobber ofte i små serier med korte tidsfrister. Effektivt og automatisert produksjonsutstyr er derfor helt nødvendig for at arbeidshverdagen skal gå opp. Hefter, flyers, menyer i ulike formater og roll-up er typiske applikasjoner.

Yalcin Ucarli er fornøyd med at supportpersonell lett tilgjengelig, da maskinen er avansert. Pressebilde.

Nå var det på tide å investere igjen, og det var ny digitalpresse som sto på ønskelisten. – Når vi skulle anskaffe en ny digitaltrykkmaskin var det viktig med gode og automatiserte løsninger for volumjobbene og en leverandør som støtter opp med råd og god support, sier Ucarli.
Valget av ny maskin falt på en Konica Minolta C4080 (81 ppm) med en inline booklet finisher med firkantrygg og trimming, en inline løsning for firesidig trimming av enkeltark og automatisk kalibrering og optimalisering av tosidig pasning. Den nye firesiders trimmeren ble spesielt godt mottatt.

Maskinen fra Konica Minolta kan med inline finishing bl.a. levere en fiks ferdig utfallende rillet 8-siders brosjyre.

–Nå slipper jeg tidkrevende og manuelt arbeid ved giljotinen, maskinen leverer ferdig utfallende trykk med eller uten rilling, fremhever Ucarli. Dette inkluderer også arkstørrelser opp til 860cm, som kan for eksempel gi en utfallende rillet 8-siders brosjyre rett ut av maskinen.
– Denne nye Konica Minolta løsningen har mye avansert funksjonalitet og jeg vi gjerne utnytte dette best mulig, da er det bra å ha supportpersonell lett tilgjengelig, avslutter Yalcin med et smil.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag