Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

PUBLISERT: 5 mai 2022
OPPDATERT: 5 mai
In-Trykk har nylig anskaffet en Konica Minolta C4080 med den nye in-line firesiders trimmeren (TU-510) som har fått mye oppmerksomhet. På bildet ser vi både digitaltrykk og håndtrykk mellom Yalcin Ucarli fra In-Trykk (t.h.) og Tolly Kronback fra Konica Minolta. Pressebilde.

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Topp service, fleksibilitet og prima kvalitet på trykket er noe In-Trykk må levere og som kundene har blitt godt vant med, sier eier og hovedoperatør Yalcin Ucarli. En operatør må utføre et stort antall jobber ofte i små serier med korte tidsfrister. Effektivt og automatisert produksjonsutstyr er derfor helt nødvendig for at arbeidshverdagen skal gå opp. Hefter, flyers, menyer i ulike formater og roll-up er typiske applikasjoner.

Yalcin Ucarli er fornøyd med at supportpersonell lett tilgjengelig, da maskinen er avansert. Pressebilde.

Nå var det på tide å investere igjen, og det var ny digitalpresse som sto på ønskelisten. – Når vi skulle anskaffe en ny digitaltrykkmaskin var det viktig med gode og automatiserte løsninger for volumjobbene og en leverandør som støtter opp med råd og god support, sier Ucarli.
Valget av ny maskin falt på en Konica Minolta C4080 (81 ppm) med en inline booklet finisher med firkantrygg og trimming, en inline løsning for firesidig trimming av enkeltark og automatisk kalibrering og optimalisering av tosidig pasning. Den nye firesiders trimmeren ble spesielt godt mottatt.

Maskinen fra Konica Minolta kan med inline finishing bl.a. levere en fiks ferdig utfallende rillet 8-siders brosjyre.

–Nå slipper jeg tidkrevende og manuelt arbeid ved giljotinen, maskinen leverer ferdig utfallende trykk med eller uten rilling, fremhever Ucarli. Dette inkluderer også arkstørrelser opp til 860cm, som kan for eksempel gi en utfallende rillet 8-siders brosjyre rett ut av maskinen.
– Denne nye Konica Minolta løsningen har mye avansert funksjonalitet og jeg vi gjerne utnytte dette best mulig, da er det bra å ha supportpersonell lett tilgjengelig, avslutter Yalcin med et smil.

Les videre

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324