Canons norske lansering av imagePRESS V1000

PUBLISERT: 11 mai 2022
OPPDATERT: 11 mai

Med solid lunsjbuffet og foredrag om både bærekraft og markedsmuligheter, ble det påfyll i alle kanaler for de som deltok på Canons norske lansering av imagePRESS V1000.

Ny plattform, 15 års historikk
– V1000 er ikke bare en digitaltrykkmaskin som bygger på femten år med imagePRESS-erfaring. Den representerer samtidig en helt ny plattform for digitaltrykk, understreket produktsjef Bjørn Frantsen under lanseringen hos Canon på Holmlia.

Det er det lett å gi han rett i, for den som har ventet på en digitaltrykkteknologi som flytter på etablerte grenser, fikk betalt for å ta noen timer fri fra travel grafisk produksjon denne dagen. Med ny fuserteknologi utviklet fra bunnen av, kan aller nyeste imagePRESS trykke med full hastighet også på syntetiske og vannfaste materialer. En av nyvinningene som er verdt å merke seg, er at temperaturen i fuseren, der fargen overføres til materialet, er lavere enn hos de andre modellene. Det gir både kortere oppstartstid og lavere strømforbruk. Vi merket oss at mange nikket fornøyd da de fikk høre at hastigheten er konstant på 100 sider i minuttet, faktisk for alle gramvekter helt fra 52 til 400 gram, inkludert «mixed media». Og med mulighet for å trykke bannere tosidig og automatisk helt opp til 1,3 meter lengde, med 0,7 mm registertoleranse mellom for- og bakside, åpner det seg for nye forretningsmuligheter.

– Dette er teknologi som ikke bare gir høyere produktivitet, men også klare konkurransefortrinn, understreket Bjørn Frantsen.

Bærekraft som differensiator
Programmet for trykkerier og hustrykkerier denne dagen hadde mer å by på enn ny digitaltrykkteknologi som passer perfekt for det norske markedet. Magnus Thorkildsen hadde tatt turen fra sin base i Stockholm for å inspirere til sterkere miljøfokus fra bransjen.

– Det er stadig flere norske trykkerier som klimakompenserer for papiret, og det koster ikke mer enn typisk 100-200 kroner per tonn papir. Samtidig er det overraskende at kun et fåtall trykkerier løfter dette frem i salgssamtaler med kundene sine. Mytene om papiret som et dårlig miljøvalg er seiglivede, så det er et stort kunnskapsbehov hos kundene. Et godt eksempel er at kun et fåtall av kundene tror at mer enn 60 prosent av papiret resirkuleres, mens den faktiske andelen som resirkuleres er 74 prosent, poengterte Magnus, som både representerer Two Sides og Grafkom.

Klar for bestilling!
Intet kundearrangement hos Canon uten visninger i Image Factory. Foreløpig uten V1000, men selvsagt med praktiske visninger av arbeidsflyt, jobbstyring, produksjonsmaskiner og – ikke minst – alle ulike applikasjoner/jobbtyper som er presentert der. Hos Canon regner de med at siste tilskudd til verdens mest populære digitaltrykk-familie vil være på plass i løpet av sommeren.

– De mest offensive kundene får V1000 først, deretter vi, sa Bjørn Frantsen. Så det er bare å bestille for den som vil være først med nye forretningsmuligheter!

Viktige egenskaper for Canon imagePRESS V1000

  • 100 spm for gramvekter helt opp til 400 g/kvm
  • Full produktivitet på «mixed media»
  • Trykker med full hastighet på syntetiske og vannfaste materialer
  • «Dobbeltark» i fremtrekket lukes automatisk ut uten stopp
  • Skifte av forbruksartikler under drift
  • Kun 0,7 mm toleranse for register mellom for- og bakside
  • overvåkning av hvert enkelt trykk
  • Tosidige bannere opp til 1300 mm lengde
  • Grafisk kvalitet på toppnivå

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1