Offset: Ny prepress-teknikk for å trykke emballasje

En ny unik algoritme tilpasset prepress-arbeid før offsettrykk gir optimalisert fargeforbruk, ifølge Agfa. Foto: Pressebilde

Agfa introduserer den fargebesparende teknologien SolidTune, der en unik algoritme optimaliserer trykkeprosessen i forbindelse med offsetbasert emballasjeproduksjon.

Agfa introduserer SolidTune for å optimalisere fargeforbruk og produksjonsflyt i forbindelse med offsetbasert emballasjeproduksjon.

Reduserer fargeforbruk
Den nye teknikken bruker en unik algoritme for dekkflater og tekst etter at motivet er rastrert for trykk. Denne prosessen reduserer det totale fargeforbruket med gjennomsnittlig 3 %.

SolidTune er utviklet med tanke på de spesifikke utfordringene ved offset emballasjeproduksjon og er basert på elementer fra InkTune og PressTune, som er en del av Agfas ECO3-program for bærekraftig innovasjon.

Agfa skriver i en pressemelding at den fargesparende algoritmen brukes etter rastreringen. Uten å gi en eksakt redegjørelse for dette, indikerer det at de identifiserer alle dekkflater og reduserer dekningen innenfor dekkoverflaten med for eksempel 3 %, slik at den i stedet blir 97 %. På grunn av punktspredningen vil overflaten fortsatt oppfattes som en dekkflate og fargemetningen vil være tilnærmet identisk med full tone. Det smarte er da at de utelater denne fargereduksjonen langs kantene for å opprettholde en skarp kontur.

Tørker hurtigere
Denne nye tilnærmingen gir fargebesparende fordeler og forkorter den totale produksjonstiden, ettersom et tynnere fargelag bruker mindre tid og energi på å tørke. Og med raskere tørking kan videre prosesser som etterbehandling og stansing skje raskere. Det gir raskere levering og sparer lagringskostnader.

Videre forbedrer SolidTune fargefordelingen i fargeverket og reduserer forurensningsproblemer. Det vil også være en mindre fargebelastning på underlaget, noe som reduserer risikoen for å rive fibre fra det øverste papirlaget.

Kompatibilitet
SolidTune er tilgjengelig under lisens i både Apogee og Amfortis prepress-arbeidsflyter men kan også brukes med hvilken som helst rastreringsteknologi, hvilket nå innbefatter Agfa SPIR @ L.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: