Offset: Ny prepress-teknikk for å trykke emballasje

PUBLISERT: 12 mai 2022
OPPDATERT: 12 mai
En ny unik algoritme tilpasset prepress-arbeid før offsettrykk gir optimalisert fargeforbruk, ifølge Agfa. Foto: Pressebilde

Agfa introduserer den fargebesparende teknologien SolidTune, der en unik algoritme optimaliserer trykkeprosessen i forbindelse med offsetbasert emballasjeproduksjon.

Agfa introduserer SolidTune for å optimalisere fargeforbruk og produksjonsflyt i forbindelse med offsetbasert emballasjeproduksjon.

Reduserer fargeforbruk
Den nye teknikken bruker en unik algoritme for dekkflater og tekst etter at motivet er rastrert for trykk. Denne prosessen reduserer det totale fargeforbruket med gjennomsnittlig 3 %.

SolidTune er utviklet med tanke på de spesifikke utfordringene ved offset emballasjeproduksjon og er basert på elementer fra InkTune og PressTune, som er en del av Agfas ECO3-program for bærekraftig innovasjon.

Agfa skriver i en pressemelding at den fargesparende algoritmen brukes etter rastreringen. Uten å gi en eksakt redegjørelse for dette, indikerer det at de identifiserer alle dekkflater og reduserer dekningen innenfor dekkoverflaten med for eksempel 3 %, slik at den i stedet blir 97 %. På grunn av punktspredningen vil overflaten fortsatt oppfattes som en dekkflate og fargemetningen vil være tilnærmet identisk med full tone. Det smarte er da at de utelater denne fargereduksjonen langs kantene for å opprettholde en skarp kontur.

Tørker hurtigere
Denne nye tilnærmingen gir fargebesparende fordeler og forkorter den totale produksjonstiden, ettersom et tynnere fargelag bruker mindre tid og energi på å tørke. Og med raskere tørking kan videre prosesser som etterbehandling og stansing skje raskere. Det gir raskere levering og sparer lagringskostnader.

Videre forbedrer SolidTune fargefordelingen i fargeverket og reduserer forurensningsproblemer. Det vil også være en mindre fargebelastning på underlaget, noe som reduserer risikoen for å rive fibre fra det øverste papirlaget.

Kompatibilitet
SolidTune er tilgjengelig under lisens i både Apogee og Amfortis prepress-arbeidsflyter men kan også brukes med hvilken som helst rastreringsteknologi, hvilket nå innbefatter Agfa SPIR @ L.

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12