Inkjet er den røde tråden

Anders Österberg hos Agfa lover virkelig gode UV-printere for alle segmenter på Fespa-messen. Foto: Claes Nordström

«Tenk inkjet, tenk Agfa.» Et slagord som skal oppsummere hva Agfa viser på sin stand under Fespa-messen.

Anders Österberg, key account manager for storformat i Agfa Sverige:

– Agfa har vokst så det sprekker på inkjet-siden. Fra å være en leverandør som for ti år siden hadde noen knasende produkter i oppstartssegmentet UV-printere, har vi vokst og har i dag virkelig gode UV-printere i hvert segment. Fra low-end til super-high-end med full automatisering og serverbaserte arbeidsflyt-RIP-er som flere brukere kan være i og jobbe i samtidig, noe som sparer mye tid.

Når det gjelder industrielle blekkstråleløsninger, vil Agfa blant annet vise to systemer som nylig ble tildelt EDP Award, som deles ut av European Digital Press Association. Det dreier seg dels om det vannbaserte systemet InterioJet, som er rettet mot innrednings- og interiørmarkedet, og dels om Alussa, en topp moderne jetteknologi for å lage kule og slitesterke trykk på skinnapplikasjoner.

Egen blekkproduksjon
I tillegg viser Agfa et bredt utvalg av inkjet-blekk.

– Vi produserer vårt eget blekk nede på hovedkontoret i Belgia og det har også utviklet seg i samme tempo som skriverne. Og det viktigste er at vår egen serviceorganisasjon, som er utviklet siden starten, for å møte kundenes krav om god service, sier Anders Österberg.

Glad eller matt lakk? Hele overflaten eller delvis? Agfas 3,3 meter store hybridskriver Jeti Tauro H3300 HS LED fikser det hele. Foto: Pressebilde

Standen vil også bli dekorert med en rekke bruksområder. For eksempel muligheten til å trykke med lakk på skiltmateriale i bølgepapp i Agfas 3,3 meter store hybridskriver Jeti Tauro H3300 HS LED. En maskin som kan trykke både matt og glatt lakk, og lakken kan påføres enten over hele overflaten eller delvis. En prosess som både foredler og beskytter trykksaken.

Trykk for soft signage
Et annet eksempel på bruksområder som skiller seg ut er soft signage. Med Agfas Avinci CX3200 sublimeringsprinter kan du skrive ut på en rekke ulike polyesterbaserte tekstiler for både innendørs og utendørs bruk. Det være seg skilt, interiørdetaljer eller klær. Det er mulig å trykke direkte på stoffet, for eksempel på flagg for å få et gjennomsiktig resultat, eller med transferpapir som egner seg for skarpe bakgrunnsbelyste applikasjoner i sort eller på elastiske stoffer.

Rull-til-rull Agfa Oberon RTR 3300-printeren kan håndtere både fleksible og tynne eller varmefølsomme materialer. Foto: Pressebilde

Hvis det i stedet dreier seg om fleksible, tynne eller varmefølsomme medier, er Oberon RTR 3300 mer egnet. En rull-til-rull-skriver med UV LED-herding og vannkjølte trykkplater. Trykkprøver fra denne vises også under messen.

Til slutt fremhever Agfa også sitt arbeidsflytprogram Asanti, som sømløst vil koble sammen hele utskriftsprosessen og minimere feil og manuelt arbeid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: