Fespa: Epson går i industrielt spor

PUBLISERT: 23 mai 2022
OPPDATERT: 23 mai
Tapetproduksjon venter på Fespa med storformatskriveren SC-R5000L. Foto: Pressebilde

Fokuset på Fespa vil være å vise porteføljen med større flatbed-skrivere, tekstiltrykkere og etikettpresser. Men også de mindre maskinene er med i Epsons utstilling.

Epsons strategi fremover handler mye om å vise frem hva de har å tilby innen industriell produksjon, ifølge Richard Garp, business account manager for Epsons kommersielle og industrielle utskriftsløsninger.

– Det som er klart er at vi kjører på industrimarkedet, sier han og fortsetter:

Richard Garp, salgssjef for Epson Norden. Foto: Lena Lee

– Vi viser færre mindre maskiner og satser mer på store planskrivere, større tekstilprintere, etikettpresser og så videre. Dette er veien vi har tenkt å gå i fremtiden. Vi skal selvfølgelig vedlikeholde alt vi har i dag men også bli mer industrielle i produktene våre.

Planskriver med flere funksjoner
En av disse større produksjonsprinterne er SC-V7000, Epsons UV planskriver med LED-teknologi. Arbeidsflaten er 250 x 125 centimeter og maskinen kan skrive ut på materialtykkelser opp til 80 millimeter. I tillegg til CMYK, lys cyan og lys magenta er det blekkanaler for rødt, grått, hvitt og lakk som standard. Antistatisk utstyr, kollisjonssensorer og materialposisjonering er også inkludert.

For tekstilskriveren som ønsker å trykke direkte på plagg, har Epson SC-F3000 i utvalget. På Fespa vises DTG-printeren som en pakkeløsning med varmetunnel fra den tyske produsenten Schulze, hvor plagg etter plagg kan mates inn og varmepresses med flere eksempler på forhåndstrykte DTF-applikasjoner.

Tapettrykk med skjæreløsning
Epson vil også demonstrere tapetproduksjon med storformatskriveren SC-R5000L. Vinyl, bannere, tekstiler, lerret og transparent film er andre eksempler på materialer maskinen er beregnet for. Men hos Fespa er det hovedsakelig tapet som gjelder:

– R5000L er vår harpiksskriver som egner seg veldig godt til å trykke på for eksempel den type materiale som brukes til tapet. Rull-printeren vises sammen med tapetkuttere fra Fotoba tilpasset for å renskjære tapetlengder. En annen storformatskriver, SC-80600L, har også sin plass i utstillingen sammen med en rull-til-rull-kutter fra Graphtec.

– Det er vår bestselger. Den maskinen har blitt nesten en industristandard som solventprinter.

Hvordan oppsummerer du utstillingen?
– Jeg tror det er bredden men også som sagt at vi også går mot industriprodukter hvor man ikke bare produserer vanlige papirskilt men vi har for eksempel planskriveren SC-V7000 hvor man kan skrive ut på kapa-plater og så videre, og større tekstilskrivere som FC -3000.

Richard Garp håper på en god messe med forbehold om den usikre verdenssituasjonen, koronatall som går opp og ned og Russlands krig mot Ukraina. – Det er vanskelig å spå messen, men det er et oppdemmet behov for å møte kollegaer og fremfor alt kunder og se nye produkter. Så jeg håper uansett at det blir en god messe for alle.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1