Fespa: Epson går i industrielt spor

Tapetproduksjon venter på Fespa med storformatskriveren SC-R5000L. Foto: Pressebilde

Fokuset på Fespa vil være å vise porteføljen med større flatbed-skrivere, tekstiltrykkere og etikettpresser. Men også de mindre maskinene er med i Epsons utstilling.

Epsons strategi fremover handler mye om å vise frem hva de har å tilby innen industriell produksjon, ifølge Richard Garp, business account manager for Epsons kommersielle og industrielle utskriftsløsninger.

– Det som er klart er at vi kjører på industrimarkedet, sier han og fortsetter:

Richard Garp, salgssjef for Epson Norden. Foto: Lena Lee

– Vi viser færre mindre maskiner og satser mer på store planskrivere, større tekstilprintere, etikettpresser og så videre. Dette er veien vi har tenkt å gå i fremtiden. Vi skal selvfølgelig vedlikeholde alt vi har i dag men også bli mer industrielle i produktene våre.

Planskriver med flere funksjoner
En av disse større produksjonsprinterne er SC-V7000, Epsons UV planskriver med LED-teknologi. Arbeidsflaten er 250 x 125 centimeter og maskinen kan skrive ut på materialtykkelser opp til 80 millimeter. I tillegg til CMYK, lys cyan og lys magenta er det blekkanaler for rødt, grått, hvitt og lakk som standard. Antistatisk utstyr, kollisjonssensorer og materialposisjonering er også inkludert.

For tekstilskriveren som ønsker å trykke direkte på plagg, har Epson SC-F3000 i utvalget. På Fespa vises DTG-printeren som en pakkeløsning med varmetunnel fra den tyske produsenten Schulze, hvor plagg etter plagg kan mates inn og varmepresses med flere eksempler på forhåndstrykte DTF-applikasjoner.

Tapettrykk med skjæreløsning
Epson vil også demonstrere tapetproduksjon med storformatskriveren SC-R5000L. Vinyl, bannere, tekstiler, lerret og transparent film er andre eksempler på materialer maskinen er beregnet for. Men hos Fespa er det hovedsakelig tapet som gjelder:

– R5000L er vår harpiksskriver som egner seg veldig godt til å trykke på for eksempel den type materiale som brukes til tapet. Rull-printeren vises sammen med tapetkuttere fra Fotoba tilpasset for å renskjære tapetlengder. En annen storformatskriver, SC-80600L, har også sin plass i utstillingen sammen med en rull-til-rull-kutter fra Graphtec.

– Det er vår bestselger. Den maskinen har blitt nesten en industristandard som solventprinter.

Hvordan oppsummerer du utstillingen?
– Jeg tror det er bredden men også som sagt at vi også går mot industriprodukter hvor man ikke bare produserer vanlige papirskilt men vi har for eksempel planskriveren SC-V7000 hvor man kan skrive ut på kapa-plater og så videre, og større tekstilskrivere som FC -3000.

Richard Garp håper på en god messe med forbehold om den usikre verdenssituasjonen, koronatall som går opp og ned og Russlands krig mot Ukraina. – Det er vanskelig å spå messen, men det er et oppdemmet behov for å møte kollegaer og fremfor alt kunder og se nye produkter. Så jeg håper uansett at det blir en god messe for alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: