Marabu bistår sine leverandører under Fespa

Vanguard VK300D-HS flatbed-skriver er en av maskinene som Marabu er forhandler for. Foto: Arkiv / Claes Nordström

Under årets Fespa-messe i Berlin har ikke Marabu egen stand, men ansatte fra Norden er på plass hos sine partnere innen screen, tampo og digitaltrykk. Det loves mange nye og spennende lanseringer.

Tidligere i vår ble det klart at Marabu fikk agentur for den amerikanske nykomlingen Vanguard, som tilbyr storformatskrivere med UV-skjøter både som flatbed og rull til rull. Vanguard er et datterselskap av Durst og gjorde sin europeiske debut på Fespa i 2021. Ansatte fra Marabu Skandinavia besøker Vanguards stand under årets messe.

Oppdatert storformatskriver
Det blir også besøk hos en annen leverandør, Roland DG, som viser en oppdatert modell i True VIS-serien kalt VG3. En storformatskriver med en rekke forbedrede funksjoner sammenlignet med tidligere maskiner og utvidet fargerom for å oppnå en detaljert utskrift.

På digitaltrykksiden vil Marabu også representere leverandørene Chemica, d.gen, EFI, Kala og Summa.

Summas laserkutter Elos 1810 for blant annet elastiske materialer som ble vist i forbindelse med Fespa i 2021. Foto: Arkiv / Anja Degerholm

Ny linje for silketrykk
Når det gjelder silketrykk er flere av Marabus samarbeidspartnere på stedet med egne stands. Det gjelder for eksempel Sakurai, som tilbyr moderne arkpresser. De vil vise en linje med både trykk og finish.

Sakurais trykkpresser kombineres ofte med tørkeovner fra Natgraph, som nå lanserer en ny serie tørkeovner for rull til rull. Natgraph har også egen stand under Fespa.

Automatiserte prosesser
I tillegg er to andre etablerte aktører innen silketrykk involvert, som Marabu er forhandler for: SignTronic og Grünig, som leverer Cts (Computer to Screen) og vaskeutstyr. Målet deres er å lage automatiserte prosesser for å produsere maler. Møt Marabu på deres felles stand under messen.

Det er også mulighet for å møte flere aktører innen screen- og tampongtrykk som Marabu samarbeider med, som Fimor, Sefar og TTS.

Fespa Global Print Expo foregår fra 31. mai til 3. juni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: