Marabu bistår sine leverandører under Fespa

PUBLISERT: 27 mai 2022
OPPDATERT: 27 mai
Vanguard VK300D-HS flatbed-skriver er en av maskinene som Marabu er forhandler for. Foto: Arkiv / Claes Nordström

Under årets Fespa-messe i Berlin har ikke Marabu egen stand, men ansatte fra Norden er på plass hos sine partnere innen screen, tampo og digitaltrykk. Det loves mange nye og spennende lanseringer.

Tidligere i vår ble det klart at Marabu fikk agentur for den amerikanske nykomlingen Vanguard, som tilbyr storformatskrivere med UV-skjøter både som flatbed og rull til rull. Vanguard er et datterselskap av Durst og gjorde sin europeiske debut på Fespa i 2021. Ansatte fra Marabu Skandinavia besøker Vanguards stand under årets messe.

Oppdatert storformatskriver
Det blir også besøk hos en annen leverandør, Roland DG, som viser en oppdatert modell i True VIS-serien kalt VG3. En storformatskriver med en rekke forbedrede funksjoner sammenlignet med tidligere maskiner og utvidet fargerom for å oppnå en detaljert utskrift.

På digitaltrykksiden vil Marabu også representere leverandørene Chemica, d.gen, EFI, Kala og Summa.

Summas laserkutter Elos 1810 for blant annet elastiske materialer som ble vist i forbindelse med Fespa i 2021. Foto: Arkiv / Anja Degerholm

Ny linje for silketrykk
Når det gjelder silketrykk er flere av Marabus samarbeidspartnere på stedet med egne stands. Det gjelder for eksempel Sakurai, som tilbyr moderne arkpresser. De vil vise en linje med både trykk og finish.

Sakurais trykkpresser kombineres ofte med tørkeovner fra Natgraph, som nå lanserer en ny serie tørkeovner for rull til rull. Natgraph har også egen stand under Fespa.

Automatiserte prosesser
I tillegg er to andre etablerte aktører innen silketrykk involvert, som Marabu er forhandler for: SignTronic og Grünig, som leverer Cts (Computer to Screen) og vaskeutstyr. Målet deres er å lage automatiserte prosesser for å produsere maler. Møt Marabu på deres felles stand under messen.

Det er også mulighet for å møte flere aktører innen screen- og tampongtrykk som Marabu samarbeider med, som Fimor, Sefar og TTS.

Fespa Global Print Expo foregår fra 31. mai til 3. juni.

Les videre

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Fujifilm legger press på tonermarkedet

Fujifilms utrulling av tonerskriverløsninger over hele Europa har gått inn i enda en ny fase med lanseringen av to nye mellommodeller – Revoria Press EC1100 og Revoria SC170/180.
Tommy_Segelberg_Fujifilm

”Lenge siden vi solgte så mye på en messe”

Mimakis rullbaserte DTF-skriver var hot stuff på Signcoms stand under Sign&Print Scandinavia. Under messen ble nok et splitter nytt produkt fra Mimaki annonsert: en print and cut printer med UV LED i 330-serien.
signcom_100_o-1024x683

Hexis gir kundene makten over laminatene

På Hexis' stand var det stort fokus på beskyttelsesfilmer i Bodyfence-serien under Sign&Print Scandinavia. Selskapet hadde biler både utenfor og innenfor inngangen til Kistamässan. De viste også interiørvinyler, folier og laminater.
hexis_4902-1024x683

Siste nytt

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Kodak styrker Prinergy i versjon 10

Kodak fortsetter å forbedre ytelsen, funksjonaliteten og sikkerheten til arbeidsflytprogramvaren deres.
Kodak_prinergy-10