PVC-fritt og uten bobler på vinylfronten

PUBLISERT: 27 mai 2022
OPPDATERT: 27 mai
Mactac presenterer sin nye boblefrie og printbare vinyl JT 10700 WG-BFG-XR. Foto: Pressebilde

De to amerikanske selskapene Avery Dennison og Mactac lover å vise et bredt spekter av sine produkter i det grafiske segmentet under FESPA 2022 i Berlin, med fokus på kjøretøy og arkitektur.

Avery Dennison, som kjøpte opp Mactac i 2016, har jobbet mye med produktutvikling siden sin forrige deltakelse på Fespa 2019. Bærekraft er fremhevet som en viktig drivkraft i innovasjonsarbeidet siden den gang. Blant nyhetene på årets messe er Avery Dennisons PVC-frie printbare vinyl for foliering. Den egner seg for både hel og delvis foliering av både kommersielle kjøretøyflåter og individuelle privatkjøretøyer. Et annet bruksområde er som skiltmateriale, både for innendørs og utendørs bruk.

Mactac kommer også til Fespa med et nytt produkt i bagasjen, JT 10700 WG-BFG-XR, som er en printbar vinyl for langtidsbruk. Den er utviklet etter selskapets patenterte teknologi for boblefrie selvklebende vinyler og skal være rask og enkel å påføre, lover selskapet.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Avfall blir helt nye produkter med Hexis nye satsing

Avfall fra materialer blir husisolasjon og PVC-rør når Hexis nye resirkuleringsprogram rulles ut i Europa. Under Fespa viser det franske selskapet også en ny ultratransparent film og nye farger i Bodyfence- og Skintac-serien.
hexis_wallgren

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1