PVC-fritt og uten bobler på vinylfronten

PUBLISERT: 27 mai 2022
OPPDATERT: 27 mai
Mactac presenterer sin nye boblefrie og printbare vinyl JT 10700 WG-BFG-XR. Foto: Pressebilde

De to amerikanske selskapene Avery Dennison og Mactac lover å vise et bredt spekter av sine produkter i det grafiske segmentet under FESPA 2022 i Berlin, med fokus på kjøretøy og arkitektur.

Avery Dennison, som kjøpte opp Mactac i 2016, har jobbet mye med produktutvikling siden sin forrige deltakelse på Fespa 2019. Bærekraft er fremhevet som en viktig drivkraft i innovasjonsarbeidet siden den gang. Blant nyhetene på årets messe er Avery Dennisons PVC-frie printbare vinyl for foliering. Den egner seg for både hel og delvis foliering av både kommersielle kjøretøyflåter og individuelle privatkjøretøyer. Et annet bruksområde er som skiltmateriale, både for innendørs og utendørs bruk.

Mactac kommer også til Fespa med et nytt produkt i bagasjen, JT 10700 WG-BFG-XR, som er en printbar vinyl for langtidsbruk. Den er utviklet etter selskapets patenterte teknologi for boblefrie selvklebende vinyler og skal være rask og enkel å påføre, lover selskapet.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324