Canon slapp nyheter på FESPA

PUBLISERT: 1 juni 2022
OPPDATERT: 1 juni
Arizona 6100 Mark II flatbed-skriver er det nye flaggskipet til Arizona-familien. Foto: Claes Nordström

Canon åpnet resolutt FESPA-messen ved å avsløre tre nye produkter. FLXfinish + for storformatserien Colorado for å kunne trykke en blanding av matt og blank overflate på ett enkelt trykk. Arizona 6100 Mark II, som tar ledelsen som den raskeste planskriveren i Arizona-familien samt ny arbeidsflytprogramvare for storformatsprintere.

Premierene kom alle på en gang i forbindelse med åpningen av FESPA-messen. FLXfinish +, er Canons nye UVgel-funksjon. Med ett enkelt blekksett kan brukere av Colorado-printere nå produsere matte eller blanke prints på ett enkelt utskriftsmateriale – eller blandet matt og glanset.

[metaslider id=22505]

Et enkelt trykk på en knapp fra operatørsiden er nok til å lage effektfulle utskrifter med et matt og blankt utseende. Alt gjøres i én helautomatisert prosess, uten overvåking og uten ekstra driftskostnader, ifølge Canon.

Arizona 6100 XTS Mark II er nå det raskeste innen printing som Canon har å tilby på flatbed-siden. Foto: Claes Nordström

På flatbed-siden, i selskapets Arizona-serie, ble den nye toppmodellen, Arizona 6100 Mark II, presentert. Utskriftshastigheten når opp til 220 kvadratmeter i timen, tilpasset trykkleverandører som produserer volumer på 20 000 kvadratmeter opp til 300 000 kvadratmeter per år.

To flatbed-modeller er tilgjengelige å velge mellom. På den ene siden Arizona 6100 XTS Mark II, med sin uavhengige kontroll av vakuumsoner, for de som produserer et variert utvalg av massive platematerialer på daglig basis, selv i uvanlige former. Dels modellen Arizona 6100 XTHF Mark II, som støttes av Arizona High-FLOW-teknologi. Ifølge Canon er denne maskinen rettet mot brukere av storformatgrafikk som spesialiserer seg på emballasje eller utskrift på mer utfordrende materialer – som porøs bølgepapp eller virkelig vriene materialer som kryssfiner – som ikke kan forsegle vakuumområdet tilstrekkelig.

Tapetproduksjon ble demonstrert på standen. Arbeidsflyten for UV-gel Wallpaper Factory består av en motorisert Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som er montert på rull-til-rull-skriveren Colorado. Foto: Claes Nordström

Canon annonserte videre at de har videreutviklet PRISMA arbeidsflytprogramvaren med den nye PRISMA XL Suite. I følge Canon er arbeidsflyten laget for å hjelpe grafiske designere og leverandører av storformatutskrifter med å levere verdiøkende utskriftsapplikasjoner og for å automatisere produksjonen av komplekse jobber – samtidig som de maksimerer driftstiden i maskinparken deres.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo