Canon slapp nyheter på FESPA

PUBLISERT: 1 juni 2022
OPPDATERT: 1 juni
Arizona 6100 Mark II flatbed-skriver er det nye flaggskipet til Arizona-familien. Foto: Claes Nordström

Canon åpnet resolutt FESPA-messen ved å avsløre tre nye produkter. FLXfinish + for storformatserien Colorado for å kunne trykke en blanding av matt og blank overflate på ett enkelt trykk. Arizona 6100 Mark II, som tar ledelsen som den raskeste planskriveren i Arizona-familien samt ny arbeidsflytprogramvare for storformatsprintere.

Premierene kom alle på en gang i forbindelse med åpningen av FESPA-messen. FLXfinish +, er Canons nye UVgel-funksjon. Med ett enkelt blekksett kan brukere av Colorado-printere nå produsere matte eller blanke prints på ett enkelt utskriftsmateriale – eller blandet matt og glanset.

[metaslider id=22505]

Et enkelt trykk på en knapp fra operatørsiden er nok til å lage effektfulle utskrifter med et matt og blankt utseende. Alt gjøres i én helautomatisert prosess, uten overvåking og uten ekstra driftskostnader, ifølge Canon.

Arizona 6100 XTS Mark II er nå det raskeste innen printing som Canon har å tilby på flatbed-siden. Foto: Claes Nordström

På flatbed-siden, i selskapets Arizona-serie, ble den nye toppmodellen, Arizona 6100 Mark II, presentert. Utskriftshastigheten når opp til 220 kvadratmeter i timen, tilpasset trykkleverandører som produserer volumer på 20 000 kvadratmeter opp til 300 000 kvadratmeter per år.

To flatbed-modeller er tilgjengelige å velge mellom. På den ene siden Arizona 6100 XTS Mark II, med sin uavhengige kontroll av vakuumsoner, for de som produserer et variert utvalg av massive platematerialer på daglig basis, selv i uvanlige former. Dels modellen Arizona 6100 XTHF Mark II, som støttes av Arizona High-FLOW-teknologi. Ifølge Canon er denne maskinen rettet mot brukere av storformatgrafikk som spesialiserer seg på emballasje eller utskrift på mer utfordrende materialer – som porøs bølgepapp eller virkelig vriene materialer som kryssfiner – som ikke kan forsegle vakuumområdet tilstrekkelig.

Tapetproduksjon ble demonstrert på standen. Arbeidsflyten for UV-gel Wallpaper Factory består av en motorisert Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som er montert på rull-til-rull-skriveren Colorado. Foto: Claes Nordström

Canon annonserte videre at de har videreutviklet PRISMA arbeidsflytprogramvaren med den nye PRISMA XL Suite. I følge Canon er arbeidsflyten laget for å hjelpe grafiske designere og leverandører av storformatutskrifter med å levere verdiøkende utskriftsapplikasjoner og for å automatisere produksjonen av komplekse jobber – samtidig som de maksimerer driftstiden i maskinparken deres.

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie