Canon slapp nyheter på FESPA

Arizona 6100 Mark II flatbed-skriver er det nye flaggskipet til Arizona-familien. Foto: Claes Nordström

Canon åpnet resolutt FESPA-messen ved å avsløre tre nye produkter. FLXfinish + for storformatserien Colorado for å kunne trykke en blanding av matt og blank overflate på ett enkelt trykk. Arizona 6100 Mark II, som tar ledelsen som den raskeste planskriveren i Arizona-familien samt ny arbeidsflytprogramvare for storformatsprintere.

Premierene kom alle på en gang i forbindelse med åpningen av FESPA-messen. FLXfinish +, er Canons nye UVgel-funksjon. Med ett enkelt blekksett kan brukere av Colorado-printere nå produsere matte eller blanke prints på ett enkelt utskriftsmateriale – eller blandet matt og glanset.

  • Canon premiereviste sin nye UVgel-funksjon til storformatsserien Colorado. Foto: Claes Nordström

Et enkelt trykk på en knapp fra operatørsiden er nok til å lage effektfulle utskrifter med et matt og blankt utseende. Alt gjøres i én helautomatisert prosess, uten overvåking og uten ekstra driftskostnader, ifølge Canon.

Arizona 6100 XTS Mark II er nå det raskeste innen printing som Canon har å tilby på flatbed-siden. Foto: Claes Nordström

På flatbed-siden, i selskapets Arizona-serie, ble den nye toppmodellen, Arizona 6100 Mark II, presentert. Utskriftshastigheten når opp til 220 kvadratmeter i timen, tilpasset trykkleverandører som produserer volumer på 20 000 kvadratmeter opp til 300 000 kvadratmeter per år.

To flatbed-modeller er tilgjengelige å velge mellom. På den ene siden Arizona 6100 XTS Mark II, med sin uavhengige kontroll av vakuumsoner, for de som produserer et variert utvalg av massive platematerialer på daglig basis, selv i uvanlige former. Dels modellen Arizona 6100 XTHF Mark II, som støttes av Arizona High-FLOW-teknologi. Ifølge Canon er denne maskinen rettet mot brukere av storformatgrafikk som spesialiserer seg på emballasje eller utskrift på mer utfordrende materialer – som porøs bølgepapp eller virkelig vriene materialer som kryssfiner – som ikke kan forsegle vakuumområdet tilstrekkelig.

Tapetproduksjon ble demonstrert på standen. Arbeidsflyten for UV-gel Wallpaper Factory består av en motorisert Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som er montert på rull-til-rull-skriveren Colorado. Foto: Claes Nordström

Canon annonserte videre at de har videreutviklet PRISMA arbeidsflytprogramvaren med den nye PRISMA XL Suite. I følge Canon er arbeidsflyten laget for å hjelpe grafiske designere og leverandører av storformatutskrifter med å levere verdiøkende utskriftsapplikasjoner og for å automatisere produksjonen av komplekse jobber – samtidig som de maksimerer driftstiden i maskinparken deres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: