Fujifilm satser stort på storformat

Oliver Mills, teknisk markedsføringsspesialist i Fujifilm, snakker mer om den nye hybridmaskinen Acuity Ultra Hybrid LED. Foto: Anja Degerholm

I forbindelse med FESPA Berlin viser Fujifilm ikke mindre enn seks nye maskiner i Acuity-serien. Under messens første dag så en av disse dagens lys for første gang: en 3,2 meter stor hybridprinter med LED.

Med konseptet «Blueprint Live» utvider Fujifilm til en av de større standsene på messen. Med seg har de de tre modellene av Acuity Prime, Acuity Ultra R2 i to størrelser (3,2 og 5 meter) og den nye Acuity Ultra Hybrid LED. Alle maskinene på standen har mindre enn ett år på nakken.

– Vi har gjort en 180 graders snuoperasjon, fra å være distributør i mange år til å bli produsent. Det vi ønsker å hjelpe kundene med er å finne produkter som gir ROI (Return of Investment) etter pandemien og vise det ved hjelp av applikasjoner som kundene virkelig jobber med, sier David Burton, Director Wide Format Inkjet Systems i Fujifilm.

Alle som ønsker å slå til på en Acuity Prime L må vente en stund til, foreløpig er det kun en utstillingseksemplar.

Den nye Acuity Ultra Hybrid LED er godt egnet for trykkerier som har behov for å skrive ut på ulike typer materialer.

Acuity Ultra R2 ble lansert i fjor og har konvensjonell UV-herding som standard, men er også tilgjengelig med LED UV for seks farger pluss hvit. Flatbed-skriverne Acuity Prime 20/30 ble også utgitt i 2021 og har nå blitt supplert med en enda større modell, Prime L. Den er foreløpig kun tilgjengelig som betaversjon og vil være tilgjengelig på markedet mot slutten av året.

– Den håndterer både fleksible og stive medier og tilbyr dermed stor variasjon når det kommer til applikasjoner, sier Oliver Mills, teknisk markedsføringsspesialist i Fujifilm.

Acuity Ultra, fem meter bred, har et herdesystem fra Mercury som gjør at den kan skrive ut i høye hastigheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: