HP holder sin sti grønn på FESPA

PUBLISERT: 1 juni 2022
OPPDATERT: 1 juni
Det var mye organisk på standen til HP på FESPA. Foto: Roger Stormo

HPs stand på Fespa hviler på tre pilarer – og det er bærekraftige maskiner og print som står i sentrum.

Serena Faudella, markedssjef i storformat og Marcus Wollard, ansvarlig for forretningsområdet i Sverige, møter de messebesøkende med å fortelle om mulighetene med hvitt blekk og selskapets miljøfokus.

Årets HP-tema på Fespa-messen er «Print for the Future».

– Vi snakker om bærekraftig utskrift for operatører, med vårt vannbaserte blekk. 65 prosent av blekket er vannbasert, sier Serena Faudella og legger til at brukere som bruker HP-maskiner kan jobbe i et ikke-giftig innendørsmiljø uten å måtte inhalere skadelige kjemikalier. HP gjør gjør bruk av sine eksisterende kunder å belyse dette.

Årets HP-tema på Fespa – print for the future. Foto: Claes Nordström

Resirkuleringsprogram
Ifølge Serena Faudella er det ikke bare tomt snakk fra HPs side, de kan virkelig vise at de er «den mest bærekraftige printprodusenten». Det viser de ved å kommunisere HPs resirkuleringsprogram på standen, som viser til for eksempel maskindeler som er resirkulerbare, men også at de har en grønn og sirkulær tenkning om skrivehoder, blekk, dens beholdere og transporter.

Det forberedes for HPs presentasjoner. Foto: Claes Nordström

Flere foredrag rulles ut i løpet av messedagene for å fortelle om HPs grønne linje, ispedd selskapets bærekraftige printmetoder og applikasjoner.

Print på myke og harde materialer
Når det gjelder produkter på standen vises HPs lateksteknologi, inkludert 700/800-maskinene for fleksible materialer og HP Latex R2000 flatbed-printer for utskrift på ulike platemedier. Alle maskinene kommer med mulighet for utskrift med hvitt blekk, som også vises i utstillingen med mange eksempler på trykte produkter – bannere, dekaler, plakater og trykte bord og så videre.

HP 800 serien rull-til-rull-printer skriver ut i hvitt. Foto: Claes Nordström

– Vårt store fokus er miljø og bærekraft og det har vi prøvd å synliggjøre på standen. Alt printes på våre maskiner på resirkulert materiale hvor tanken er å vise at alt skal kunne gå tilbake i kretsløpet igjen.

Planskriveren HP Latex R2000. Foto: Claes Nordström

Marcus Wollard ser frem til å møte mange besøkende og kunder. Målet med messen er krystallklart.

– Vi ønsker å fortsette å drive markedet og kundene våre til bærekraftig trykking. Miljøet er veldig i fokus for HP som selskap, ikke bare print, men også for PC-delen.

Serena Faudella, markedssjef for storformat og Marcus Wollard, ansvarlig for forretningsområdet i Sverige,

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Åpen konferanse med nyttige temaer

Kunstig intelligens, hvordan hindre kriminelle å stjele bedriftens IT-systemer, næringsutvikling i nord, regjeringens initiativ til bedre balanse mellom digital og analog læring står på dagsordenen.
Jubileumsmøte mai 2024 - Programbilde

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1