Lanserer toppmodell for digital etikettrykking

Den første offentlige presentasjonen av AccurioLabel 400 fant sted på Konica Minoltas europeiske merke- og emballasjemesse i Madrid. Foto: Claes Nordström

Konica Minolta signaliserer nå at de tar opp kampen med de tyngre etikettvolumene som tradisjonelt trykkes analogt. AccurioLabel 400, en ny toppmodell i serien, gir brukeren høyere produktivitet – 40 meter i minuttet – og muligheten til å skrive ut med hvitt.

Konica Minoltas markedsandel i Europa for sine tonerpresser innen digital etikettproduksjon utgjorde 26 prosent for fjoråret 2021. Ifølge produsenten er digitalt printede etiketter i små og mellomstore opplag – i stedet for fleksografisk trykk – en raskere og mer økonomisk utskriftsmetode . Konica Minolta introduserer nå et nytt medlem av AccurioLabel-familien. Toppmodellen inntar tronen blant Konica Minoltas merkesystemer og hadde premiere på en pressekonferanse i Madrid tirsdag.

AccurioLabel 400 er rettet mot mellomstore og store utskriftsvolumer. Carsten Bamberg, forretningsutviklingssjef innen industritrykk i Konica Minolta, sier at den nye maskinlanseringen er et logisk skritt å ta for Konica Minolta å følge opp suksessene med de tidligere modellene i serien.

– Vi hadde følelsen av at kundene vil ha mer. VI har kunder som langt overstiger det anbefalte månedlige utskriftsvolumet, noen ganger tredobler de det til og med. For denne maskinen (AccurioLabel 400, red.anm.) anbefaler vi å starte med en kapasitet på minst 50.000 meter i måneden, og den tåler enkelt opptil 100.000 meter i måneden, sier han og legger til at det er en robust maskin som gir mer en følelse av en ekte industriell produksjonsmaskin.

Carsten Bamberg, forretningsutviklingssjef i industritrykk i Konica Minolta. Foto: Claes Nordström

Den nye etikettmaskinen er tilgjengelig med fire eller fem fargevalg. Den femte fargen – en hvit toner – er ny på Konica Minoltas etikettmaskiner. Hvitt gjør maskinen enda mer allsidig og åpner for utskrift på enda flere bruksområder, ifølge Carsten Bamberg.

«Høy opasitet»
Han sier at det ikke er direkte rakettforskning å utvikle en hvit toner. Men det er lagt ned mye tid og krefter på å komme frem til riktig kombinasjon av pigmenter i tonerpartiklene før pulveret brennes inn i fuseren, tilpasset utskriftshastighet og underlag. Utviklingen av den hvite toneren var verdt innsatsen, og dette er også noe kundene har bedt om, ifølge Bamberg:

– Hvitfargen har en utmerket kvalitet og høy dekkevne, sier han og legger til at hvitfargen normalt er relevant for mange flaskeetiketter.

AccurioLabel 400 tilbyr utskrift i fire farger og mulighet for å legge til hvit toner. Foto: Claes Nordström

Den nye 400-modellen er tilpasset for betydelig høyere produktivitet enn sine forgjengere. Hastigheten når opp til 40 meter per minutt (CMYK), derav navnet «400». Med en oppløsning på 1200 dpi (tilsvarer 3600 dpi) skriver etikettpressen ut på en papirbane i bredder på 330 millimeter eller 250 millimeter.

Enhet for automatisering
Maskinen er utstyrt med moduler for automatisk å overvåke produksjonen og forenkle arbeidet for operatøren – Intelligent kvalitetspleie og IQ-520 med innebygd skanner og fotospektrometer.

Disse skal gi sanntidskontroll av den hvite tonerens opasitet, fargestabilitetskontroll, men også automatisk kalibrering, tetthetsjustering og opprettelse av tilpassede profiler. Konseptet til enheten er basert på den samme teknologien som allerede finnes i de arkmatede AccurioPress-tonerpressene. Bamberg forteller at rull-til-rull-maskinen kan produsere store volumer etiketter i lang tid uten at maskinen må stoppe.

Konica Minoltas Carsten Bamberg og andre holdt pressekonferanse i Madrid. Foto: Claes Nordström

Som med tidligere maskiner i serien, leveres maskinen som en komplett løsning inkludert med et arbeidsflytprogram. Operatøren styrer etikettpressen basert på flere berøringsskjermer, noe som vil gi en «intuitiv operasjon». Dersom operatøren ønsker det, er det også mulig å bruke nettbrett til å styre maskinen i farten. Partner på etterbehandlingsutstyr er fortsatt Grafisk Maskinfabrik. De er også ansvarlige for utviklingen av på- og tilbakespolingsenhetene i AccurioLabel 400.

Over tusen installasjoner
Konica Minolta har tilbudt sin AccurioLabel-serie av etikettpresser i Europa siden 2016. 1000 installasjoner er gjort siden starten og omtrent en tredjedel har havnet hos kunder i Europa. AccurioLabel 190 var den første etikettmaskinen som ble introdusert. Den ble fulgt av 230-pressen, som førte til økt hastighet – fra 13,5 til 23,4 meter i minuttet – og et forbedret rull-til-rull-system med raskere oppstart og med nøyaktig bilderegistrering. Maskinen håndterer både mediebredder på 250 og 330 millimeter og skriver ut i fire farger.

Konica Minoltas nye Accurio Label 400 skal selges parallelt med Accurio Label 230. Salgsstart for 400-modellen er satt til første kvartal 2023.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: