Stor variasjon på Epsons stand

Epson har en stor stand på FESPA Berlin, der de viser maskiner for mange bruksområder.

Vi traff Konica-Minoltas produksjef Morten Hegge på Epsons stand. Konica-Minolta har ikke egen stand på FESPA denne gangen, men de selger jo også Epsons printere på det norske markedet.
–Det har vært en del nordmenn forbi her, sier Hegge, og er fornøyd med fremmøtet på messen. Han viser gjerne frem det som etter hans oppfatning er Epsons nyhet på messen den – den harpiksbaserte storformatsskrivaren SC-R5000L. Den kan printe på en mengde materialer, vinyl, tekstiler, transparent film, lerret med mere.

Morten Hegge viser frem Epsons storformatprinter SC-R5000L som har et vannbasert resinblekk.

Resin (eller på norsk harpiks) er en teknikk som egentlig er den samme som brukes i lateksmaskiner. Det blir elastikk i blekket som gjør det velegnet til materialer som skal strekkes eller bøyes. Den egner seg for eksempel til å produsere store utendørsplakater, men det som demonstreres på FESPA Berlin er den egnethet når det gjelder å printe tapeter.

Ser du skjøten? Dette er to tapetruller produsert på Epsons nye SC-R5000L.

–Den printer tapetruller med stor nøyaktighet, slik at mønstrene passer helt perfekt når man skal dekorere veggen med mer enn en tapetrull, fremhever Hegge. –Blekket her oppbevares i beholdere som kan etterfylles «i fart» fra blekkposer i resirkulerbar plast for å spare miljøet, sammenliknet med løsninger hvor man anvender blekkassetter, sier Hegge.

At blekket er vannbasert er jo også en miljøfordel. På denne printeren forvarmes mediet på vei inn i maskinen, slik at blekkdråpene sitter der de skal, og ikke flyter ut. Dette gir en meget god, nærmest fotografisk bildekvalitet. På vei ut av maskinen etter printingen passerer mediet også en varmeenhet som tørker resinblekket slik at det er helt tørt idet mediet trer seg inn på oppsamlingsrullen. Skrivehodet kan skiftes ut av brukeren uten spesialverktøy.

EPSON SureColor SC-S80600L

En annen maskin Hegge viser oss er Epsons S80600L. Det er bestselgeren til Epson, og printer på et bredt spekter av underlag og overflater, f.eks. transparent film, vinyl, lerret, tapet og fotopapir. Her har man valget mellom blekkassetter  eller de nye beholderne som etterfylles fra 1,5 liters blekkposer. Platen som mediet kommer ut av printeren på er tilstrekkelig varm til å herde Eco solvent blekket uten at man trenger en tørkeovn. Maskinen har et utvidet fargespekter med 10 farger, hvor den tiende fargen kan være f.eks. hvitt eller metallisk. Det er også en ekstra rødfarge som gjør at man har et stort spekter av røde nyanser i arsenalet, noe plakaten Epson har valgt som blikkfang demonstrerer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: