Adobe vil automatisere trykkeprosessen med PDF Print Engine 6

Dette er den sjette versjonen av Adobe PDF Print Engine. Foto: Karin Karltun

Siden 2006 har Adobe produsert PDF Print Engine-programvaren, som ifølge selskapet brukes i over 200 000 presser og prøvetrykkskrivere over hele verden. Nylig ble den sjette utgaven sluppet. Oppdatert fargekonvertering, nye skaleringsalgoritmer og enklere håndtering av etterbehandlingen er noen av nyhetene.

– Når nye fargemetoder begynner å tas i bruk, trenger industrien sofistikerte verktøy for å maksimere sitt potensiale, og gjerne automatisert. De nye funksjonene i PDF Print Engine 6 vil strømlinjeforme arbeidsflyten og øke produktiviteten, sa Amit Dayal, administrerende direktør og daglig leder for Digital Advertising, Learning, & Publishing i Adobe, i en pressemelding.

Fargekonvertering i ett trinn
En av disse nye funksjonene er fargekonverteringen, som med PDF Print Engine 6 kun skjer i ett trinn for en mer effektiv og nøyaktig trykking i digitale presser som kjører med spesielle prosessfarger, oransje, grønn eller fiolett, i tillegg til CMYK.

Endre størrelse på bilder vil også være enklere ettersom Adobe har utviklet en ny algoritme som genererer nye piksler når et bilde forstørres.

Den nye spektralmodulen, kalt Spectral Brand Colors av Adobe, vil behandle spektralt definerte spotfarger slik at de kan fargekontrolleres med andre jobbelementer.

Lakk og foliering
I den nye versjonen blir det også enklere å håndtere lakk og folier, da store deler av prosessen er automatisert. I tillegg skal hvitt undertrykk og lakkering kunne genereres automatisk under kjøring.

Salget starter i juni
I det hele tatt er PDF Print Engine 6, ifølge selskapet, optimalisert og oppdatert for å dra full nytte av den nyeste systemmaskinvaren og bildeteknologien. De nye fargefunksjonene i versjon 6 vil fremskynde bruken av spektralfarger i kombinasjon med merkefarger.

Adobe mener videre at prepress-operatører kan dra nytte av å nøyaktig kontrollere hele fargepaletten som er tilgjengelig i skriveren eller på trykkpressen for den mest nøyaktige gjengivelsen av spotfarger, grafikk og bilder.

Adobe PDF Print Engine 6 kommer i salg i juni 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: