Robotplukker hadde premiere

Henrik Larsson Hedblom hos Zünd forteller at kundene er på utkikk etter mer automatisering. Foto: Claes Nordström

All ære til skjæreløsninger, men det var en robotløsning som vakte litt ekstra oppmerksomhet da Zünd stilte ut på FESPA Berlin.

Den sveitsiske skjærespesialisten Zünd fortsetter sin reise for å automatisere arbeidsflytprosessen så mye som mulig. En helt ny robotløsning finner nå sted i Zünds standardsortiment, noe selskapet både formidlet og demonstrerte live på FESPA.

– Den er dynamisk så den vet selv hvor de kuttede delene havner på bordet og kan plukke. Før var det mer at den gikk fra punkt a til punkt b. Nå vet den hvor de kuttede delene havner og kan sortere etterpå på den måten kundene ønsker, sier Henrik Larsson Hedblom, salgssjef i Sverige for Zünd Scandinavia.

Roboten legger ut de utskårne delene pent og pyntelig. Foto: Claes Nordström

Enkelt å komme i gang
Hedblom forteller at de har gjort det enkelt for kunden å installere robotplukkeren.

– Det er en plug and play-løsning – forhåndsprogrammert når den når kundene slik at det er veldig enkelt å komme i gang.

«La oss snakke arbeidsflyt» var budskapet på Zünds stand. Foto: Claes Nordström

Automatisering gjennom hele kjeden
Utstillingen viste de digitale skjæreløsningene Zünd S3 og Zünd G3. Budskapet var å vise publikum på FESPA at Zünd kan automatisere hele skjæreflyten – fra klargjøring av utskriftsfiler for skjæring, overvåking og registrering av skjærejobbene til å plukke av de avskårne delene.

– Det er mer automatikk man er ute etter, å kunne ha personale tilgjengelig andre steder enn å bare stå og plukke ved skjærebordet, sier han og legger til at de også kan ha automatikk i bakenden av bordet uansett om det er rull- eller platejobber som skal samles inn.

– Man kan kjøre helt uten tilsyn og det er greia – at man reduserer personaltiden og kan bruke personalet til å gjøre andre ting.

Foto: Claes Nordström

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: