Grafisk Digital investerer i sin første arkinkjet fra Kyocera

Foto: Grafisk Digital.

Grafisk Digital i Bergen spesialiserer seg på trykk, konvoluttering og elektronisk distribusjon av forretningsdokumenter til bedriftsmarkedet. Nå velger Grafisk Digital å satse på vannbasert arkinkjet og investerer i en Kyocera TASKalfa Pro 15000c.

Den nye pressen leveres og installeres av Visutech i slutten av juni. Maskinen er utstyrt med EFI Fiery RIP, 3 liters blekksystem, doble feeders og doble stackers for å kunne håndtere høye volumer effektivt. Grafisk Digital tar hver dag imot ca. 36 000 filer som siden skal gjøres om til Postscript-filer med unike kommandoer og sendes til Fiery RIP-en. På grunn av avleggerens store kapasitet (10 000 ark) kan maskinen produsere i drøyt to timer ubemannet.

TASKalfa Pro 15000C

Med inkjet fra Kyocera maksimeres produktiviteten

Daglig leder Jarle Lysebo, Grafisk Digital.

Kyocera TASKalfa Pro 15000c har høy tilpasningsevne og en rekke forskjellige etterbehandlingsalternativer, og fungerer optimalt for produksjon av for eksempel direktereklame, kataloger, manualer, pakningsvedlegg, tidsskrifter, bøker og konvolutter, men også privatapplikasjoner med noe lavere fargedekning, heter det i en pressemelding fra Visutech. Med inkjet fra Kyocera maksimeres produktiviteten samtidig som driftskostnadene og også energiforbruket minimeres. Kyocera TASKalfa Pro 15000c er omhyggelig konstruert for å bruke mindre elektrisitet enn sine konkurrenter, og oppnår en TEC-verdi på 4,3 kWh. Det er utrolig lavt for en så stor og kraftig produksjonsmaskin.
– Når man produserer store volumer, er pålitelighet like viktig som hastighet. Kyocera Pro TASKalfa 15000c har begge deler. Maskinen får ut 150 sider i minuttet, og når det gjelder pålitelighet, kan man sette sin lit til at den japanske Kyocera produserer pålitelige produkter, sier Marius Andressen, Sales Executive i Visutech AS.

Arkbasert produksjon har gitt oss nødvendig fleksibilitet når vi håndterer mange små oppdrag i kombinasjon med ulike papirtyper og levering samme dag som kunden bestiller produksjon. Nå har vi funnet en maskin som kombinerer arkmaskinens fleksibilitet med inkjet-teknologiens driftssikkerhet. Den nye maskinen gir oss nødvendig kapasitet, og TASKalfa vil passe godt inn i vårt Fiery-miljø
Daglig leder Jarle Lysebo, Grafisk Digital.

Kyocera er en av verdens fremste utviklere av høyteknologi med mer enn 60 års erfaring og etablert ekspertise innen blant annet inkjet. Kyocera har nå selv tatt skrittet ut på markedet for produksjonsmaskiner med sin helt egen maskin. Kyoceras inkjet-teknologi er høyt ansett i bransjen. Skrivehoder og andre komponenter som er utviklet av Kyocera, produseres allerede i dag til flere av det grafiske markedets ledende varemerker innen inkjet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: