Summa kjøper Valiani

PUBLISERT: 16 juni 2022
OPPDATERT: 21 mars
Geert Pierloot (tv), administrerende direktør hos Summa, og Nico Valiani, administrerende direktør for Valiani ser frem til et utbytterikt samarbeid.

Summa kjøper Valiani for å styrke sin posisjon innen etterbehandlingsutstyr. Begge selskapene vil fortsette å operere under sine nåværende selskapsnavn og vil utfylle hverandre for å tilby kundene et enda bredere spekter av skjæreløsninger.

Med hovedkontor i Certaldo, Firenze, Italia, er Valiani en utvikler og produsent av små til mellomstore flatbed-skjærebord med et verdensomspennende distribusjonsnettverk. I tillegg har Valiani en lang historie innen innrammingsindustrien og er en pioner i å konvertere dette markedet til digitale løsninger. Det inkluderer å designe og kutte papprammer og tilby passepartout-verktøy for skråsnitt. Deres innovative tilnærming har tillatt dem å vokse inn i andre markeder.

Nico Valiani, administrerende direktør og sønn av grunnleggeren av selskapet, er begeistret:
– De siste årene har vi fornyet porteføljen vår med et bredere spekter av løsninger. Nå begynner dette å lønne seg med betydelig vekst. Men jeg tror det fortsatt er mye mer potensiale. Derfor er min familie og jeg overbevist om at det å være en del av Summa-gruppen vil akselerere veksten vår og gi kundene våre langt flere muligheter.

– Siden forhandlingene startet, har min forståelse av Valiani-selskapet og dets produkter vokst mer og mer, sier Geert Pierloot, administrerende direktør i Summa. – Jeg ser frem til å jobbe med Nico og teamet hans. I denne fusjonen ser jeg en absolutt vinn-vinn ettersom den kombinerer styrkene til begge selskapene. Vi kan bidra til å akselerere Valianis vekst og utvide porteføljen vår med Valianis løsninger.

– Våre produktserier er ekstremt komplementære, legger Christof Van Driessche, Chief Commercial Officer i Summa til. – Selv om det mest populære og attraktivt prisede Summa F1612 flatbordet har et lite og unikt fotavtrykk, er det fortsatt mange kunder som leter etter mindre, rimeligere løsninger. Derfor er fusjonen et spennende steg og oppfyller Summas ambisjon om å øke sin tilstedeværelse i andre markeder og styrke vår posisjon i emballasjemarkedet.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324