En ny metode for å omdanne PET-emballasje til ny plast på 48 timer

Et berg av plastavfall. Et nytt fantastisk enzym kan bryte ned plasten på 48 timer nærmest ved romtemperatur

En gruppe forskere fra University of Texas i Austin har nå oppfunnet en metode for å omdanne gammelt PET-materiale til ny PET-råplast på omtrent 48 timer ved å la noen spesielle enzymer spise plasten!

De sentrale problemene med plastemballasje og plastfibre i tekstiler er at og at de som oftest er basert på fossil olje, at de ikke resirkuleres og at det deretter tar hundrevis av år å bryte ned og dermed fjerne plasten igjen. Alternativt kan plasten kastes raskt ved å brenne den, men den avgir en mengde CO2, så det er heller ikke den rette løsningen. Det har skapt enorme berg av forurensende plast i alle mulige søppelfyllinger og store øyer med gammel plast som flyter rundt i verdenshavene.

Men nå har en gruppe forskere fra University of Texas i Austin kommet opp med en ny metode for å omdanne gammelt PET-materiale til ny PET-råplast på omtrent 48 timer ved å la noen spesielle enzymer spise plasten.

Kunstig intelligens har blitt brukt for å finne enzymene som kan bryte ned plast raskt ved romtemperatur, så prosessen er ikke bare rask, men også billig. En flott oppfinnelse for å forbedre miljøet og redusere fossilt brensel.

Du kan lese universitetets pressemelding her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: