Heftemaker for rulle-inkjet ved høye hastigheter

PUBLISERT: 2 august 2022
OPPDATERT: 2 august
Horizons iCE StitchLiner Mark V.

Horizon introduserer et nytt stiftesystem for å lage ferdige hefter fra virkelig store volumer fra rullbaserte inkjetprintere. Systemet kan produsere opptil 6000 hefter i timen.

I mange tilfeller er det når de trykte arkene skal behandles at det oppstår flaskehalser. Dette er ikke tilfellet med den nye iCE StitchLiner Mark V, et stiftesystem for inline-produksjon som ifølge Horizon lover høyeste kvalitet uten å gå på kompromiss med hastigheten.

Med den nye etterbehandlingsflyten mener Horizon at den setter nye standarder innen digitalisering og en ny standard med sine teknologiske innovasjoner for industriell produksjon av stiftede brosjyrer trykt på inkjetmaskiner i rull. Brukeren får høyeste behandlingskvalitet, en optimalisert papirflyt og nye muligheter for kvalitetssikring med det nye stiftesystemet for inline produksjon. Det skriver Horizon i en pressemelding.

6000 eksemplarer i timen
I følge Horizon kan maskinsystemet kobles sammen med take-up-systemer fra de aller fleste kjente produsenter innen rullbasert inkjet.

Systemet produserer opptil 6000 brosjyrer i timen. Etter at digitalpressen har gjort jobben sin og skjæringen har funnet sted, registreres og falses hvert ark individuelt. I følge Horizon garanterer dette maksimal presisjon i den påfølgende falseprosessen. Arkene bæres deretter overlappende i et nyutviklet transportsystem helt til stiftingen. Arkene falses enkeltvis, samles og sorteres riktig. Videre i strømmen går arkbuntene fremover via en ny separasjonsenhet for til slutt å stiftes i ryggen.

Separasjonsenheten holder styr på alle ark og bunter med ark gjennom markør eller strekkodelesing. Det betyr at brosjyrer med varierende sidetall kan behandles helt automatisk uten at operatøren trenger å gripe inn.

Ekstra tillegg
Som et alternativ tilbyr Horizon CF-50D for å mate individuelle omslag rundt seks og åtte sider eller for å sette inn ark i en hvilken som helst posisjon i heftet. Opptil tre matere kan kobles til for dette formålet. CF-50D kan også brukes som en digital mater for å behandle sekvensielt trykte ark fra en stabel.

For å sikre kvaliteten på hele produksjonsprosessen er et sporingssystem også tilgjengelig som ekstrautstyr. Det kan for eksempel overvåke ID-bestillingsnummeret for å skille brosjyrene, kontrollere siderekkefølgen og sikre at det totale antallet sider i hver kopi er riktig.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Plockmatic ansetter ny Vice President for Group marketing

Plockmatic Group utnevner John Elliot som visepresident for konsernmarkedsføring.
– Jeg ser frem til å bidra til selskapets globale ekspansjon.
John-Elliott-web-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo