Heftemaker for rulle-inkjet ved høye hastigheter

Horizons iCE StitchLiner Mark V.

Horizon introduserer et nytt stiftesystem for å lage ferdige hefter fra virkelig store volumer fra rullbaserte inkjetprintere. Systemet kan produsere opptil 6000 hefter i timen.

I mange tilfeller er det når de trykte arkene skal behandles at det oppstår flaskehalser. Dette er ikke tilfellet med den nye iCE StitchLiner Mark V, et stiftesystem for inline-produksjon som ifølge Horizon lover høyeste kvalitet uten å gå på kompromiss med hastigheten.

Med den nye etterbehandlingsflyten mener Horizon at den setter nye standarder innen digitalisering og en ny standard med sine teknologiske innovasjoner for industriell produksjon av stiftede brosjyrer trykt på inkjetmaskiner i rull. Brukeren får høyeste behandlingskvalitet, en optimalisert papirflyt og nye muligheter for kvalitetssikring med det nye stiftesystemet for inline produksjon. Det skriver Horizon i en pressemelding.

6000 eksemplarer i timen
I følge Horizon kan maskinsystemet kobles sammen med take-up-systemer fra de aller fleste kjente produsenter innen rullbasert inkjet.

Systemet produserer opptil 6000 brosjyrer i timen. Etter at digitalpressen har gjort jobben sin og skjæringen har funnet sted, registreres og falses hvert ark individuelt. I følge Horizon garanterer dette maksimal presisjon i den påfølgende falseprosessen. Arkene bæres deretter overlappende i et nyutviklet transportsystem helt til stiftingen. Arkene falses enkeltvis, samles og sorteres riktig. Videre i strømmen går arkbuntene fremover via en ny separasjonsenhet for til slutt å stiftes i ryggen.

Separasjonsenheten holder styr på alle ark og bunter med ark gjennom markør eller strekkodelesing. Det betyr at brosjyrer med varierende sidetall kan behandles helt automatisk uten at operatøren trenger å gripe inn.

Ekstra tillegg
Som et alternativ tilbyr Horizon CF-50D for å mate individuelle omslag rundt seks og åtte sider eller for å sette inn ark i en hvilken som helst posisjon i heftet. Opptil tre matere kan kobles til for dette formålet. CF-50D kan også brukes som en digital mater for å behandle sekvensielt trykte ark fra en stabel.

For å sikre kvaliteten på hele produksjonsprosessen er et sporingssystem også tilgjengelig som ekstrautstyr. Det kan for eksempel overvåke ID-bestillingsnummeret for å skille brosjyrene, kontrollere siderekkefølgen og sikre at det totale antallet sider i hver kopi er riktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: