Vekst i vest med Arizona

Unik ripefasthet og fargekvalitet var utslagsgivende for at vi valgte Canon Arizona, oppsummerer Eilev Mo i NordvestProfil i Ørsta.

– Unik ripefasthet og fargekvalitet var utslagsgivende for at vi valgte Canon Arizona, oppsummerer Eilev Mo i NordvestProfil i Ørsta. Det som startet med trykk på transportkasser for en lokal industribedrift, har allerede vokst utover det Eilev og kollegene våget å tro på.

Transportkasser med skuminnredning
Transportkasser fra industribedriften RUFO produseres med plater i kryssfinér etter kundens spesifikasjoner, med skuminnredning og kundetilpasset trykk på ytterflatene. NordvestProfil har gjennom flere år laget klisjéer for silketrykkrammer for RUFO, som selv har stått for trykkingen.

Daglig leder Eilev Mo forteller at silketrykk var en omstendelig prosess med klisjéer og overføring, og at sluttresultatet ikke holdt den grafiske kvaliteten de og RUFO ønsket.

– Derfor lette vi etter nye trykkmetoder som kunne tåle den røffe behandlingen transportkassene utsettes for, og inviterte aktuelle leverandører til testprinting på de aktuelle materialene, nærmere bestemt foliebelagt kryssfinér med en ruglete overflate. I denne prosessen opplevde vi at Canon skilte seg ut positivt både når det gjaldt ripefasthet og trykkvalitet, forteller Eilev når vi sammen har tatt turen inn i produksjonslokalene hos RUFO.

Der er tempoet høyt for både roboter og mennesker, med produksjon av transportkasser som skreddersys til frakt av alt fra musikkinstrumenter og elektronikk til forsvarsmateriell og industrikomponenter. Internlogistikken er imponerende, og tilpasset at enkeltplater skal fraktes til NordvestProfil for printing og deretter skal inn i produksjonsflyten igjen.

– Dette er perfekt produksjon for vår Arizona-løsning, der både materialer og filer leveres til oss fra kunden, og ofte returneres samme dag, forteller Eilev.

Krevende trykk på foliebelagt finér
Når transportkassene kan leveres med høyere grafisk kvalitet enn tidligere, gir det konkurransefortrinn for RUFO, og Eilev forteller at det største enkeltoppdraget så langt er 50 kasser for samme kunde.

– Kunden bestilte først én som en test, og raskt kom bestillingen på 49 kasser til, forteller han og viser frem ei demokasse de har fått designet med “flowerpower-design” mot svart bakgrunn. At transportkassene leveres med ruglete overflate, stiller ekstra høye krav til presisjonen i trykkingen.

– Måten Canon Arizona håndterer dette på, med dyseprint fra to sider i en avstand på 2 millimeter, gir god skarphet og gjengivelse av tynne streker, og altså med imponerende god ripefasthet. Så langt ser vi at valget av flatbedprinter var riktig, for det er ingen tvil om at Arizona er en skikkelig industriprinter, sier en fornøyd leder og eier av Nordvestprofil, som selv har tatt rollen som «superbruker» på Arizona.

Ingen tvil om hvem som holder hus i de tidligere lokalene til lokalavisen i Ørsta.

Vokser med Arizona
Utgangspunktet for investeringen var altså samarbeidet med den lokale produsenten av transportkasser, men erfaringen etter et halvt års drift er at NordvestProfil kunne forsvart investeringen ut fra andre oppdrag, som rollups, skilt og dekor.

– Ja, vi har overraskende mye produksjon på Arizona-printeren, og rekorden er 38 rollups på én arbeidsdag. Opsjonen for rull til rull har åpnet for et stort oppdragsspekter, og jeg tror vi er den eneste i regionen som kan printe rull til rull på bredder over 2 meter, sier mannen som opprinnelig startet NordvestProfil som et «fritidsprosjekt».

– Etter 17 år som sykepleier i ambulansetjenesten, kjente jeg at jeg kjedet meg litt med mye turnusfri, og samtidig oppdaget jeg at det var et udekket behov for print og profilprodukter her i området. Nå er vi sju medarbeidere som leverer det meste av profileringsprodukter her fra lokalene sentralt i Ørsta. Litt «blålys» er det innimellom i denne bransjen også, så erfaring med krisehåndtering kommer alltid godt med, smiler en mann som har flere idéer og prosjekter i lufta enn de fleste av oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: