Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

PUBLISERT: 18 august 2022
OPPDATERT: 18 august
Det danske Heidelberg-teamet (fra venstre) Søren Peters, Jens Cronval og Brian Thorsgaard Hansen

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Brian Thorsgaard forteller:

– Ledelsen i Heidelberg har kommet til at effektiv utskrift ikke bare handler om maskiner, men også i stor grad om programvaren som styrer maskinene og produksjonen. Derfor introduserte Heidelberg sitt Prinect-konsept, hvor det er en Prinect Production Manager og en Prinect Business Manager, som administrerer data for produktets spesifikasjoner og overordnet produksjonsstyring. Prinect-produktene leses av maskinene og i bedriftens administrasjon. Det er et konsept som våre kunder har hatt stor nytte av, og støttes av online oppdateringer og oppgraderinger av servere og klienter i selskapet.

– Den raske utviklingen innen programmering og programvare har gjort det mulig å flytte moduler med programvare fra servere/klienter inn i skyen, noe som i praksis betyr at programvaren lagres i et sentralt plassert serversenter slik vi også kjenner det fra Google, Facebook og Netflix . På denne måten kan alt oppgraderes med en enkelt programmering, og alle brukere får dermed tilgang til alle oppgraderinger samtidig og umiddelbart. Det er mye raskere og smartere.

– Lagring i skyen høres enkelt ut, men det krever en enorm kunnskap om moderne programvareprogrammering, så for 3 år siden kjøpte Heidelberg et av Tysklands mest avanserte programvareselskaper, som i dag heter Zaikio og er et uavhengig selskap i Heidelberg-gruppen. Med Zaikio har vi nå et åpent, overordnet programgrensesnitt, som vi kaller H+, i skyen, hvor en rekke nye applikasjoner enkelt kan legges til systemet. Konseptet åpner også for en app-basert kommunikasjonsmodell, slik vi kjenner den fra Apple og Google, og vi ser frem til å introdusere noen av de første appene hos Sign, Print & Pack.

Les videre

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz