Dyrere papir

Papirprisene stiger som følge av høye energipriser og transportproblemer. Foto: Pixabay

Papirleverandører varsler markante prisstigninger i løpet av september. Det er særlig energiprisenes himmelflukt som får skylden.

Antalis: Med bakgrunn i økte kostnader på råvarer, energi og transport, har våre leverandører nå varslet en ny prisøkning for å få dekket inn sine økte kostnader.

Antalis melder om at økningene vil være på 8-14 % og vil gjelde følgende produktområder:

  • Bestrøket papir
  • Ubestrøket papir
  • Kartong
  • Farget- og designpapir
  • Kontorpapir

Prisøkningen vil tre i effekt fra 9. september. I tillegg sier Antalis at også andre artikler/spesialprodukter og tjenester kan bli prisjustert.

Etter hva Sign&Print erfarer er det tre hovedårsaker til at papirprisene fortsetter å stige: høye energipriser, fortsatt høye råvarepriser og en alvorlig mangel på lastebilsjåfører som følge av krigen i Ukraina. Ryktene florerer om at det mangler så mange som 100.000 sjåfører i Europa, noe som får store konsekvenser i transportsektoren. Men energikrisen er kanskje den viktigste enkeltforklaringen på prisøkningen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: