Agfa i ferd med å selge offsetvirksomheten

Anders Österberg og Nils-Arne Sletten fra Agfa på Sign & Print Scandinavia. Foto: Claes Nordström

Agfas transformering fortsetter. Selskapets grafiske virksomhet går mot å bli helt digital og det er nå klart at offsetdelen nærmer seg et salg.

Agfa-Gevaert-gruppen har signert en avtale med Aurelius-gruppen om kjøp av aksjer i Offset Solutions-divisjonen. Gjennom årene har Agfa vært en global leverandør til offset-trykkindustrien med sine trykk- og prepressløsninger. Kundene omfatter alt fra vanlige trykkerier og avistrykk til emballasjefirmaer. Nå ser det ut til at et salg er nært forestående.

Investering i digitaltrykk
Sign&Print har tidligere rapportert om Agfas investering i inkjet og oppkjøpet av Inca Digital Printers. Pascal Juéry, administrerende direktør i Agfa-Gevaert Group, sier i en pressemelding at det forventede salget av Offset Solutions-virksomheten er et viktig skritt i Agfas pågående transformasjonsprosess.

– Det vil gjøre oss i stand til å øke fokuset på våre vekstbedrifter, noe som er avgjørende for vår fremtidige suksess i våre markeder. Etter å ha undersøkt alle alternativer, mener vi at den foreslåtte transaksjonen er den best mulige løsningen for alle interessenter: de ansatte som jobber i divisjonen, kundene i offsetbransjen og våre aksjonærer.

Agfa investerer i inkjet og digitale trykkemaskiner for blant annet skilt-, display- og emballasjemarkedet Foto: Arkivbilde.

Tidlig i 2023
I henhold til vilkårene i avtalen vil Aurelius-gruppen kjøpe Offset Solutions-divisjonen for en foretaksverdi på EUR 92 millioner (omtrent 980 millioner kroner), med forbehold om vanlige justeringer av arbeidskapital og finansiell nettogjeld samt fradrag for minoritetsandeler og netto pensjonsforpliktelser.

Begge parter tar sikte på å fullføre transaksjonen i første kvartal 2023.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: