Agfa i ferd med å selge offsetvirksomheten

PUBLISERT: 1 september 2022
OPPDATERT: 21 mars
Anders Österberg og Nils-Arne Sletten fra Agfa på Sign & Print Scandinavia. Foto: Claes Nordström

Agfas transformering fortsetter. Selskapets grafiske virksomhet går mot å bli helt digital og det er nå klart at offsetdelen nærmer seg et salg.

Agfa-Gevaert-gruppen har signert en avtale med Aurelius-gruppen om kjøp av aksjer i Offset Solutions-divisjonen. Gjennom årene har Agfa vært en global leverandør til offset-trykkindustrien med sine trykk- og prepressløsninger. Kundene omfatter alt fra vanlige trykkerier og avistrykk til emballasjefirmaer. Nå ser det ut til at et salg er nært forestående.

Investering i digitaltrykk
Sign&Print har tidligere rapportert om Agfas investering i inkjet og oppkjøpet av Inca Digital Printers. Pascal Juéry, administrerende direktør i Agfa-Gevaert Group, sier i en pressemelding at det forventede salget av Offset Solutions-virksomheten er et viktig skritt i Agfas pågående transformasjonsprosess.

– Det vil gjøre oss i stand til å øke fokuset på våre vekstbedrifter, noe som er avgjørende for vår fremtidige suksess i våre markeder. Etter å ha undersøkt alle alternativer, mener vi at den foreslåtte transaksjonen er den best mulige løsningen for alle interessenter: de ansatte som jobber i divisjonen, kundene i offsetbransjen og våre aksjonærer.

Agfa investerer i inkjet og digitale trykkemaskiner for blant annet skilt-, display- og emballasjemarkedet Foto: Arkivbilde.

Tidlig i 2023
I henhold til vilkårene i avtalen vil Aurelius-gruppen kjøpe Offset Solutions-divisjonen for en foretaksverdi på EUR 92 millioner (omtrent 980 millioner kroner), med forbehold om vanlige justeringer av arbeidskapital og finansiell nettogjeld samt fradrag for minoritetsandeler og netto pensjonsforpliktelser.

Begge parter tar sikte på å fullføre transaksjonen i første kvartal 2023.

Les videre

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz