Hele 07 Media-konsernet er nå Miljøfyrtårn-sertifisert

PUBLISERT: 6 september 2022
OPPDATERT: 6 september
Ordfører i Aurskog-Høland, Gudbrand Kvaal overrekker her konsernsjef Bjarte Hordnes blanketten på at 07 Media, avd.Aurskog nå er Miljøfyrtårn-sertifisert! Foto: Pressebilde

07Media har i en pressemelding meddelt at de etter sertifisering av Aurskog-avdelingen nå er miljøsertifisert på konsernbasis gjennom stiftelsen Miljøfyrtårn.

«Som en av bransjens største aktører tror vi bestemt at våre handlinger kan være med på å utgjøre en forskjell. I 07 Media ønsker vi å bidra til en mer bærekraftig bransje, og med tre av tre mulige sertifiseringer, er vi nå stolte av å kunne omtale hele 07 Media-konsernet som Miljøfyrtårn. 07 Sør i Kristiansand fikk sin første Miljøfyrtårn-sertifisering i 2014, og i Oslo kunne vi stolt henge opp diplomet igjen i 2020. Når vi i år mottok det synlige beviset på at også avdelingen i Aurskog kunne kalle seg Miljøfyrtårn, ja da kunne vi feire at nok et stort miljømål var nådd,» heter det i pressemeldingen.

Miljøfyrtårn – Norges ledende miljøsertifikat
Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøledelsesordning og Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som ønsker å dokumentere sitt samfunnsansvar og miljøinnsats. Miljøfyrtårn tilbyr bedriften et effektivt verktøy som reduserer bedriftens miljøbelastning, stimulerer til grønn omstilling, og samtidig øker konkurransekraften. Å være Miljøfyrtårn-bedrift setter strenge krav til oss som bedrift om til enhver tid å tenke miljø gjennom hele næringskjeden og inneha et godt internkontrollsystem med gode rutiner. Miljøfyrtårnbedrifter tar samfunnsansvar i praksis og bidrar til bærekraftig utvikling. Statistikk viser at Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter har bedre resultater enn gjennomsnittet når det gjelder blant annet sykefravær, gjenvinning av avfall og energibruk. Vi ser at miljøtiltakene som gjøres er med på å skape en miljøvennlig drift, samtidig som det gir en tydelig og dokumentert miljøprofil både internt og eksternt.

For å vite mer om Miljøfyrtårn, se her: MiljoFyrtarn.no/

07Media har et ønske om å være bransjens fyrtårn når det kommer til arbeidet med å redusere bransjens klimaavtrykk. Deres arbeid med bærekraft og samfunnsansvar har de siste årene også resultert i en sølvmedalje i EcoVadis.

«Vi skal fortsette å sette bærekraftig utvikling på agendaen, på jobb og i de arenaene der vi deltar – slik at vi sammen kan være med og nå FNs bærekraftsmål 2030,» avslutter pressemeldingen.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324