Exoskjeletter kan avlaste kroppen

Et exoskjelett gjør det tunge arbeidet lettere.

Hos Sign Print & Pack-messen i Odense er det mulig å se blant annet exoskjeletter og hva de kan gjøre for at man skal kunne unngå skader og slitasje på kroppen. Disse finner du i messens eget robothjørne.

Mange av oppgavene i produksjonen er ensidige med mange repetisjoner. Det er f.eks. ved skjærebordet, stackeren, bokbinderen, etterbehandlingen mm. Svært mange oppgaver som ikke kan automatiseres. Det er her exoskjelettene kommer inn. Ved å avlaste kroppen kan disse oppgavene nå gjennomføres, slik at smerter, ømhet og slitasje reduseres betraktelig.

Arne Urskov fra danske Exoskeletter Aps vil vise noen av sine exoskelettløsninger i Sign Print & Packs sitt robothjørne, og han skal også bevege seg rundt på utstillingsområdet med et exoskjelett, slik at utstillere og besøkende får muligheten til å se et exoskjelett i aksjon med praktiske oppgaver.

Arne Urskov fra Exoskeletter Aps, her iført exoskjelett på et gartneri, vil være tilstede på Sign Print & Pack i Odense.

Det finnes en rekke ulike exoskjeletter som er fokusert på ulike oppgaver, så det er mulighet for en kreativ samtale med Arne Urskov om hvilket exoskjelett som er best egnet for en gitt oppgave.

Sign, Print & Pack foregår i Odense 14.-15. september 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: