Offsetbransjen i ferd med å få øynene opp for inkjet

Henrik Dencker viser Visutechs nye TASKalfa PRO 15000c på Sign Print & Pack-messen.

Sign, Print & Pack Danmark: Offsetbransjen ser nye muligheter, det samme gjør Sign Service med nye overføringsfolier, og Heidelberg bruker messen til å gi kundene en pust i bakken og følge opp nye ideer og utviklingsmuligheter. Vi har besøkt tre av utstillerne på messen, som er i sin andre og siste dag.

Offsetbransjen får øynene opp for inkjet
Henrik Dencker fra Visutech er positivt overrasket over interessen for deres vannbaserte inkjet-maskin – Kyocera TASKalfa PRO 15000c på Sign Print & Pack-messen i Odense.

– Det har overveiende vært offsettrykkeriene som har vært innom, og helhetsinntrykket er at de synes det er veldig likt offset. Da liker de at du betaler for fargen og ikke en klikkavgift. I mange tilfeller betyr det at du har en enhetspris som er halvparten av et tilsvarende tonertrykk, sier Henrik Dencker.

Han påpeker også at energiprisene plutselig spiller en mye større rolle for en investering enn tidligere, og trekker frem et eksempel på et offsettrykkeri hvor strømkostnaden har økt med 50.000 per måned. En vannbasert inkjetløsning bruker omtrent 1/3 av strømmen som en tonerbasert maskin bruker.

– Vi har fått med oss ​​konkrete leads hjem, og jeg tror vi skal selge 3-4 maskiner i løpet av det kommende året. Interessen på messen har vært stor og investeringslysten ser ut til å være tilbake i bransjen, sier Henrik Dencker.

Steffen Færgemann viser eksempler på de nye transferfoliene.

Nye transferfolier hos Sign Service
Sign Service har tatt med en nyhet til Sign Print & Pack-messen. Det dreier seg om transferfoliene Nova-flex, Nova-floc og Nova-fabric beregnet til påføring på tekstiler.

Foliene kommer i en lang rekke av forskjellige designs både hva farger og effekter angår. For flere av dem gjelder det at man kan printe på dem. På den måten kan man oppnå nesten et hvilket som helst resultat. F.eks. kan man printe et farget motiv på Nova-fabric, som har struktur som et broderi og på den måten gi tekstilen et meget eksklusivt utseende.

Det finnes også en folie til meget vaskekrevende arbeidstøy. Den heter Weed-ex og finnes kun i sort og hvitt, men til gjengjeld kan den tåle vask på opp til 95 grader.

Steffen Færgemann fra Sign Service forteller at mange av deres kunder tilbyr print på tekstiler og kanskje vil se muligheten til å utvide materialutvalget med disse folietypene.

Brian Thorsager og Poul Breindal fra Heidelberg uttrykker stor tilfredshet med antall besøkende på messen generelt så vel som på deres stand.

Heidelberg tilbyr et frirom
Det har vært mange besøkende på Heidelbergs stand, selv om de ikke har noen maskiner å vise frem. Brian Thorsgaad Hansen og Poul Breindal forteller at de ikke retter seg spesifikt mot skiltmarkedet, men at mange av deres kunder også er i dette segmentet. Derfor er det fornuftig å møte dem på Sign Print & Pack, hvor de kan slå av en prat om løst og fast, og hvor kundene kan hvile hodet.

– Vi har veldig lyst til å vise frem den skybaserte H+-løsningen, hvor det tilbys stadig flere funksjoner. Dette gjelder for eksempel produksjonsplanlegging, service, opplæring og netthandel, og listen utvides fortløpende med Analytics og Smart Production App, som henholdsvis tilbyr produksjonsdata på et svært detaljert nivå og et ordresystem, sier Brian Thorsager.

Poul Breindal forteller at de stort sett har møtt eksisterende kunder, både for å slå av en prat, men også for å diskutere ideer og utviklingsmuligheter, så det er en del ting som må følges opp.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: