Skalérbar trykkpresse med nye formatmuligheter

PUBLISERT: 22 september 2022
OPPDATERT: 22 september
Heidelberg Speedmaster SX102-1. Pressebilde.

Med slagordet ”Perfekt fra alle sider” lanserer Heidelberg den nye generasjon av Speedmaster SX 102. Denne nye trykkpressen henvender seg primært til kommersielle trykkerier, som krever et høyt produktivitets- og kvalitetsnivå med trykk på begge sider i én kjøring.

Det typiske bruksområde spenner fra brosjyrer og andre kommersielle trykksaker til pakningsvedlegg i farmasøytisk emballasje. Den favner derfor også applikasjoner som består av meget tynne materialer.

Den nye 92-formatmuligheten (650 x 940 millimeter) reduserer omkostningene til trykkplater med opp til 16 prosent* sammenlignet med det konvensjonelle 102 arks format (720 x 1.020 millimeter), som også er tilgjengelig. Dette er en interessant økonomisk overveielse, især i betraktning av den kraftige stigningen i råvareprisene.

Skalérbar teknologi
Den nye Speedmaster SX 102 er skalerbar. Avhengig av bruksområdet og kravene til output/automatisering kan basismodellen utvides med mange andre hjelpesystemer overført fra Speedmaster XL-teknologien. Disse omfatter Intellistart 3, Intelliline, Intellirun, Wash Assistant, Powder Assistant og mange flere. Om nødvendig kan konfigurasjonen utvides helt til Push to Stop for helautomatisk trykking.

Ved hjelp av kunstig intelligens gir de digitale assistansesystemene en markant reduksjon i antallet av manuelle inngrep fra operatørene. Utover å spare tid innebærer det også at risikoen for feil reduseres.

Via Prinect Press Center XL 3 og Prinect-workflowet kan Speedmaster SX 102 integreres fullt ut i et trykkeris prosesser. Det skulle sikre effektiv datastyring, presise forhåndsinnstillinger, oppdaterte produksjonsdata og informative rapporter. Den har dessuten arvet Preset Plus-feederen og avleggeren, noe som medvirker til en trykkhastighet på 14.000 ark i timen i perfeksjonsmodus.

*) Hvis prisen er lineært proporsjonal med materialforbruket.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1