Skalérbar trykkpresse med nye formatmuligheter

Heidelberg Speedmaster SX102-1. Pressebilde.

Med slagordet ”Perfekt fra alle sider” lanserer Heidelberg den nye generasjon av Speedmaster SX 102. Denne nye trykkpressen henvender seg primært til kommersielle trykkerier, som krever et høyt produktivitets- og kvalitetsnivå med trykk på begge sider i én kjøring.

Det typiske bruksområde spenner fra brosjyrer og andre kommersielle trykksaker til pakningsvedlegg i farmasøytisk emballasje. Den favner derfor også applikasjoner som består av meget tynne materialer.

Den nye 92-formatmuligheten (650 x 940 millimeter) reduserer omkostningene til trykkplater med opp til 16 prosent* sammenlignet med det konvensjonelle 102 arks format (720 x 1.020 millimeter), som også er tilgjengelig. Dette er en interessant økonomisk overveielse, især i betraktning av den kraftige stigningen i råvareprisene.

Skalérbar teknologi
Den nye Speedmaster SX 102 er skalerbar. Avhengig av bruksområdet og kravene til output/automatisering kan basismodellen utvides med mange andre hjelpesystemer overført fra Speedmaster XL-teknologien. Disse omfatter Intellistart 3, Intelliline, Intellirun, Wash Assistant, Powder Assistant og mange flere. Om nødvendig kan konfigurasjonen utvides helt til Push to Stop for helautomatisk trykking.

Ved hjelp av kunstig intelligens gir de digitale assistansesystemene en markant reduksjon i antallet av manuelle inngrep fra operatørene. Utover å spare tid innebærer det også at risikoen for feil reduseres.

Via Prinect Press Center XL 3 og Prinect-workflowet kan Speedmaster SX 102 integreres fullt ut i et trykkeris prosesser. Det skulle sikre effektiv datastyring, presise forhåndsinnstillinger, oppdaterte produksjonsdata og informative rapporter. Den har dessuten arvet Preset Plus-feederen og avleggeren, noe som medvirker til en trykkhastighet på 14.000 ark i timen i perfeksjonsmodus.

*) Hvis prisen er lineært proporsjonal med materialforbruket.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: