Fem Pinnacle Product Awards til Agfas inkjetløsninger

PUBLISERT: 3 oktober 2022
OPPDATERT: 3 oktober
De prisbelønte løsningene fra Agfa.

Fem av Agfas løsninger for inkjetprinting har blitt belønnet med Pinnacle Product priser fra PRINTING United Alliance. Pinnacle Product Awards anerkjenner produkter som forbedrer eller fremmer trykkeribransjen med eksepsjonelle bidrag til kvalitet, kapasitet og produktivitet. På arrangementet viser Agfa også frem sin nydesignede utgave av Inca Onset X3 HS.

Printerne som innhøstet disse prisene var Avinci CX3200 – i kategorien RTR dye-sublimation på tekstil (i prisklassen over $100k), Jeti Tauro H3300 UHS LED – i kategorien UV hybrid/flatbed høyvolumsproduksjon, Jeti Tauro H3300 UHS LED med MRTR & bakbelyst kamera – i kategorien automatiseringsutstyr, versjonen Jeti Tauro H3300 HS LED varnish – i kategorien UV /latex hybrid (i prisklassen over $500k), og Jeti Tauro H2500 LED + Light Black – i kategorien UV/latex Hybrid (i klassen $100k – $500k).

Agfa er ikke nykommere i denne prestisjetunge konkurransen, etter å ha vunnet 16 priser siden det første arrangementet i 2014. –Digitalprinting er ett av de tre hovedfokusområdene til Agfa-gruppen, sa Tom Cloots, direktør for Industrial Inkjet. –Det nylige oppkjøpet av Inca Digital Printing, som har styrket vår posisjon i markedene for digitaltrykk med høyhastighetssystemer for både skilt- og screen- og emballasjetrykk, understreker vår langsiktige forpliktelse til den digitale trykkeriindustrien, og det samme gjør vår fortsatte investering innen blekk og programvareutvikling. Det faktum at vi nå tar hjem fem av disse ettertraktede prisene hyller engasjementet og det harde arbeidet til teamene våre og kvaliteten og fortreffelighetsnivået våre inkjet-løsninger leverer til kundene våre, avslutter Cloots.

–Det faktum at vi overgikk konkurrentene i alle store utskriftskategorier vi spiller i, er et bevis på vår dedikasjon til å levere innovativ teknologi med overlegen ytelse og pålitelighet til leverandører av utskriftstjenester. Vi er ekstremt beæret over å motta denne anerkjennelsen, sa Vincent Wille, President for Digital Print and Chemicals hos Agfa.

Viser frem på messe
På Printing United i Las Vegas Convention Center, som foregår 19.-21. oktober vil Agfa vise frem Jeti Tauro H3300 med MRTR & bakbelyst kamera, og Avinci CX3200. For første gang siden Agfas kjøp av Inca Digital Printers viser de dessuten frem den superraske Inca Onset X3 HS på sin stand der – i ny drakt.

Planskriveren er ikke bare redesignet med Agfas karakteristiske varme røde farge, den er også utstyrt med Agfas nye blekk. Agfa vil også demonstrere skriverens nyutviklede høyhastighetsmodi.

Onset X3 HS slik den så ut før redesignet. Her med hele utvalget av bord for av- og påleggere samt roboter. Foto: Pressebilde

Inca Onset har flyttet grensene for hva som er mulig innen storformatutskrift. Med X3 HS er det mulig å skrive ut 24/7 med en produksjonshastighet på opptil 1450 kvadratmeter i timen. I tillegg kan skriveren håndtere et bredt spekter av substrater og har svært korte innstillingstider – takket være integreringen av roboter og en rekke automatiserte funksjoner. Dette gjør skriveren til en ekte «game changer», ifølge Agfa.

På Printing United vil skriveren være utstilt i et ¾ automatiseringsoppsett med et off-bord og off-robot som kjører en rekke medier, inkludert bølgepapp.

Onset X3 HS har et utskriftsformat på 3,2 x 1,6 meter. Materialene kan veie mellom 10 og 80 kilo, avhengig av blant annet om roboter brukes til automatisering. Hastigheten på 1450 kvadratmeter i timen oppnås i to-pass-modus. Det er en blekkskriver i full bredde med 84 skrivehoder per farge. Fargene er uv og tørkes med kvikksølvlamper.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324