Doble bommer gir dobbel effektivitet

Zünd G3 i forgrunnen, Zünd D3 i bakgrunnen. Foto: Karin Karltun

Zünd var på plass på  Scanpack-messen for blant annet å snakke om D3-serien. Et skjærebord med doble bommer – for å gjøre arbeidstiden mer effektiv.

På et stort banner over stativet ruver bildet av en D3. Like nedenfor står salgssjef Martin Roed Nielsen og forbereder seg til første dag på Scanpack.
– Når det gjelder emballasjebransjen har vi to forskjellige kunder. De som vil lage prototyper, teste om en type emballasje fungerer, eller de som ønsker en automatisert prosess for skjæring, forklarer han.

Zünd D3 er for sistnevnte. Den er utstyrt med doble bommer, som gjør det mulig å arbeide med to ark samtidig og dermed halvere arbeidstiden. Et arkhåndteringssystem, BHS150, kan også kjøpes til bordet for å automatisere arbeidsprosessen ytterligere. Deretter mates arkene inn og ut automatisk.

– Den har en stabelhøyde på halvannen meter, sier Martin Roed Nielsen.

Martin Roed Nielsen og Henrik Larsson Hedblom på Zünd. Med skjærebordet G3 er det mulig å kutte materiale med en tykkelse på opptil 110 millimeter. Foto: Karin Karltun.

Tilpasses etter størrelse
D3 finnes i ulike størrelser hvor alle har en lengde på 3,2 meter og hvor bredden kan variere mellom 1800 og 3210 millimeter. Men under Scanpack er ikke bordet på plass, i stedet er det en Zünd G3 som går varm på standen. Også et skjærebord, men med en annen funksjon.

– Det som er spesielt med denne er at den har en bomhøyde på 120 millimeter, noe som gjør at man kan kutte materiale opp til 110 millimeter i tykkelse, sier Martin Roed Nielsen.

I G3 er det derfor egnet å kutte eller stanse ut fyllmateriale, som skumplast. Mens det fungerer like bra for å kutte arkmateriale.

Skjærebordet G3 gikk varmt på standen i løpet av tirsdag morgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.