HP lanserer 3,2 meter brede storformatskrivere

PUBLISERT: 24 oktober 2022
OPPDATERT: 19 desember
Brukeren får mange fordeler med de nye bredere skrivermodellene, ifølge HP. Foto: Pressebilde

I den nye Latex 2700-serien får brukeren mulighet til å skrive ut med hvitt og ta på seg jobber med 30 prosent større fargespekter. Alt med høy utskriftshastighet, ifølge produsenten.

2700-serien inkluderer to storformatskrivere, begge 3,2 meter (126 tommer) brede. De er utstyrt med symmetriske doble skrivehoder, som har HPs automatiske teknikk for rensing av skrivehoder. Maskinene er tilpasset for å trykke skilt og interiørgrafikk samt tynne filmer, vinyl og papir.

Ifølge HP kan maskinbrukeren takle jobber med høye marginer med et 30 prosent bredere fargespekter med en hastighet på opptil 89 kvadratmeter i timen uten at det går på bekostning av mediets glans eller følelse. Det vannbaserte blekket er fjerde generasjons HP Latex-blekk som har UL ECOLOGO- og UL GREENGUARD GOLD-sertifiseringer og som også oppfyller kravene i forskrifter om leketøy i Toy Safety.

W for hvitt blekk
HP Latex 2700W er modellen som er utstyrt med hvitt blekk. Det hviteste blekket på markedet, ifølge produsenten og som alle de andre maskinene, planskrivere og rull-skrivere i porteføljen, er den nye 3,2 meter brede skriveren utstyrt med automatisk resirkulering av det hvite blekket samt at de hvite skrivehodene kan oppbevares i et roterende kammer slik at de ikke tetter seg og må skiftes ut like ofte. Utskrifter med hvitt oppnår hastigheter på opptil 54 kvadratmeter i timen.

HP avslørte sine nye storformatskrivere på Las Vegas-messen Printing United. Foto: Pressefoto

Kan ta flere jobber
For å redusere plastbruken bruker HP resirkulert plast i sine blekkpatroner med tilhørende kartong, 100 prosent resirkulert, ifølge selskapet.

– For å oppnå høyere marginer, leter printleverandører alltid etter effektivitetsgevinster og teknologi som vil sette dem i stand til å si ja til flere jobber med tillit og levere eksepsjonelle resultater, sier Daniel Martinez, daglig leder for HP Large Format i en pressemelding, og mener at det er akkurat det de nye bredere lateksmaskinene tilbyr:

– HP Latex 2700-familien gir økt utskriftskvalitet, hastighet og kapasitet for hvitt blekk som vil forbløffe kundene, sier han, og slår også et slag for de nye støtte- og servicepakkene med utskrifts- og programvareløsninger, Basic og Plus, som er valgfrie. Disse inkluderer en rekke støttefunksjoner som ligger under navnet Professional Print Service Plans, utviklet for å overvåke og forbedre arbeidsflyter i trykkerivirksomheten.

Les videre

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12