HP lanserer 3,2 meter brede storformatskrivere

PUBLISERT: 24 oktober 2022
OPPDATERT: 19 desember
Brukeren får mange fordeler med de nye bredere skrivermodellene, ifølge HP. Foto: Pressebilde

I den nye Latex 2700-serien får brukeren mulighet til å skrive ut med hvitt og ta på seg jobber med 30 prosent større fargespekter. Alt med høy utskriftshastighet, ifølge produsenten.

2700-serien inkluderer to storformatskrivere, begge 3,2 meter (126 tommer) brede. De er utstyrt med symmetriske doble skrivehoder, som har HPs automatiske teknikk for rensing av skrivehoder. Maskinene er tilpasset for å trykke skilt og interiørgrafikk samt tynne filmer, vinyl og papir.

Ifølge HP kan maskinbrukeren takle jobber med høye marginer med et 30 prosent bredere fargespekter med en hastighet på opptil 89 kvadratmeter i timen uten at det går på bekostning av mediets glans eller følelse. Det vannbaserte blekket er fjerde generasjons HP Latex-blekk som har UL ECOLOGO- og UL GREENGUARD GOLD-sertifiseringer og som også oppfyller kravene i forskrifter om leketøy i Toy Safety.

W for hvitt blekk
HP Latex 2700W er modellen som er utstyrt med hvitt blekk. Det hviteste blekket på markedet, ifølge produsenten og som alle de andre maskinene, planskrivere og rull-skrivere i porteføljen, er den nye 3,2 meter brede skriveren utstyrt med automatisk resirkulering av det hvite blekket samt at de hvite skrivehodene kan oppbevares i et roterende kammer slik at de ikke tetter seg og må skiftes ut like ofte. Utskrifter med hvitt oppnår hastigheter på opptil 54 kvadratmeter i timen.

HP avslørte sine nye storformatskrivere på Las Vegas-messen Printing United. Foto: Pressefoto

Kan ta flere jobber
For å redusere plastbruken bruker HP resirkulert plast i sine blekkpatroner med tilhørende kartong, 100 prosent resirkulert, ifølge selskapet.

– For å oppnå høyere marginer, leter printleverandører alltid etter effektivitetsgevinster og teknologi som vil sette dem i stand til å si ja til flere jobber med tillit og levere eksepsjonelle resultater, sier Daniel Martinez, daglig leder for HP Large Format i en pressemelding, og mener at det er akkurat det de nye bredere lateksmaskinene tilbyr:

– HP Latex 2700-familien gir økt utskriftskvalitet, hastighet og kapasitet for hvitt blekk som vil forbløffe kundene, sier han, og slår også et slag for de nye støtte- og servicepakkene med utskrifts- og programvareløsninger, Basic og Plus, som er valgfrie. Disse inkluderer en rekke støttefunksjoner som ligger under navnet Professional Print Service Plans, utviklet for å overvåke og forbedre arbeidsflyter i trykkerivirksomheten.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324