Raffinert teknologi gir 30 prosent raskere utskrift

PUBLISERT: 26 oktober 2022
OPPDATERT: 19 desember

Swissqprint slipper Karibu 2. Det er andre generasjon av den 3,4 meter brede rull-til-rull-skriveren. Nå med ny skrivehodeteknologi, en utskriftsoppløsning på opptil 1350 dpi og 30 prosent raskere utskrifter i produksjonsmodus.

212 kvadratmeter – som kan sammenlignes med å legge ut trykket på en tennisbane – det er det den nye Karibu 2 kan skrive ut i timen, ifølge Swissqprint. Den sveitsiske produsenten slapp sin aller første rull-til-rull-skriver med UV LED-herding på Fespa 2019, tilpasset for utskrift av soft signage og myke materialer. I Norden er Nize Equipment forhandler av Swissqprints storformatskrivere.

Nye skrivehoder
Produsenten har tidligere oppdatert sine Nyala flatbed-skrivere med generasjon 4 skrivehoder fra Konica Minolta. Disse er nå også implementert i Karibu 2.

– I tidligere versjoner av Nyala og Karibu var det 1024 dyser per skrivehode. Nå er det 1280 stykker, så kvaliteten på trykket har økt med 30 prosent – ​​hastigheten øker også med 30 prosent, sier Lars Bomgren, Nize Equipments landsjef i Sverige, og utdyper:

– 212 kvadratmeter i timen er det samme som tidligere, men i produksjonsmodus kan du derfor redusere oppløsningen og likevel få et bedre resultat ved høyere hastighet.

Ni fargekanaler
Med printeren og UV-blekkpakken er det mulig å printe med neonfarger, ekstra oransje eller light K for større fargerom, lage lakkeffekter, tekstur og printe i flere lag på tynne transparente filmer. Fullt utstyrt har maskinen 18 skrivehoder og ni fargekanaler som i tillegg til standard CMYK-farger kan konfigureres etter behov.

Å skape effektiv produksjon handler om mer enn bare utskriftshastighet, ifølge produsenten. Andre faktorer som spiller en vesentlig rolle er å enkelt kunne sette opp storformatjobber samt å raskt kunne bytte fra en jobb til en annen.

Dual roll-funksjonen gjør det mulig å laste og skrive ut to 1,6 meter ruller samtidig. Foto: Pressebilde

Karibu 2 har, akkurat som modellen, et kassettsystem både foran og bak for å laste maskinen med materialruller. Noe en operatør kan gjøre på egen hånd.

Lars Bomgren, Nize Equipments country manager i Sverige. Foto: Pressebilde

Mediet trekkes opp gjennom kassetten til arbeidsbordet. Og tilsvarende beveger materialet på fronten av maskinen seg gjennom en kassett og vikles deretter opp på en rull. En sensor holder automatisk styr på hvordan materialet skal strekkes gjennom hele utskriftsprosessen.

Maskinsystemet har også dobbel rullkapasitet, to 1,6 meter ruller kan kjøres samtidig. Ved hjelp av QR-koder og kameraavlesning er det også mulig å automatisk skrive ut tosidig på ulike underlag.

Utfallende print
Mesh-stoffer er heller ikke noe problem. Blekket stivner direkte på stoffet og overflødig blekk som har trengt inn absorberes på to papirruller under for å gjøre det til en ren trykkprosess uten mye utsmøring, det samme gjelder hvis du ønsker å ha utfallende print.

Karibu 2 hadde verdenspremiere på Printing United Expo i Las Vegas 19.-21. oktober. Lars Bomgren forteller at Nize Equipment allerede har begynt å selge rulleprinteren i Norden:

– Vi regner med at leveringstiden er for eksempel tre måneder, 12–14 uker. Da har vi god margin.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1