Canons nye printerserie – i detaljer

Det var stort oppmøte på Canon-arrangementet «MAKE IT FUTURE PROOF» på demosenteret i Poing i Sør-Tyskland.

I forbindelse med Canons lansering av de nye Imagepress V-seriens printere, holdt de et arrangement ved deres europeiske hovedkvarter i Poing nær München. Her kunne utvalgte kunder og presse få et nærmere innblikk i tankegangen bak de nye printerne, samt en titt på Canons øvrige produktportefølje.

Arrangementet ble besøkt av en rekke kunder fra hele Europa med svært ulik bakgrunn, noe som uttrykker både fleksibiliteten til Canons Imagepress V-serie, men også nysgjerrigheten og mangfoldet til kundene, som varierte fra små og mellomstore trykkerier til egenproduksjoner, utdanningsinstitusjoner og skiltbedrifter i alle størrelser.

 

Det var rike muligheter til å diskutere detaljer.

V-serien erstatter C-serien
Imagepress-familien ble lansert for 16 år siden og har solgt over 18 000 enheter opp gjennom årene. Nå erstattes den siste serien, C-serien, av den nye V-serien, som skal bestå av fem modeller. Den første V1000 ble lansert i vår og introduserte en rekke teknologiske nyvinninger, som nå videreføres i den nye serien.

I tillegg til V1000 lanserer Canon nå en inngangsmodell som kommer i tre varianter, nemlig V700, V800 og V900, hvor hovedforskjellen er hastigheten fra 70 til 90 A4-ark per minutt. Maskinene er utviklet for en produksjon på opptil 500 000 utskrifter per måned og kan håndtere papir med en gramvekt på opptil 350.

Det nye flaggskipet i serien er V1350, som på mange måter ligner V1000, men er bygget for en hastighet på 135 A4-ark per minutt og opptil 2,4 millioner utskrifter per måned, som er dobbelt så mye som V1000. Levetiden er oppgitt til 72 millioner utskrifter. I tillegg kan V1350 håndtere papir opptil 500 gram, hvor V1000 stopper på 400 gram.

Den nye toppmodellen V1350 blir ikke leveringsklar før i begynnelsen av det nye året.

Vakuumgummibåndet skal sikre en mer stabil papirbane i maskinen.

Formidabel passform foran og bak
Canon har introdusert et vakuumgummibelte for fremføring av papiret, noe som sikrer en meget stabil papirbane. Samtidig har de i toppmodellen sørget for en veldig rett papirbane, og dermed oppnådd evnen til å håndtere det relativt stive papiret på opptil 500 gram. Dette er gjort ved å fjerne en papirskuff som var plassert i bunnen av selve utskriftsenheten. Både i V1000 og V1350 har de også et fysisk system, tilsvarende det du kjenner fra en ark-offsetmaskin, og kan dermed garantere at variasjonen foran og bak er mindre enn 0,5 millimeter.

Forbedret fargeoverføring – i full hastighet
Med transferbeltet overføres toneren typisk i et relativt smalt område mellom to valser. Det gir et visst intervall der toneren kan overføres. Hvis mediet er veldig strukturert, vil det ta litt mer tid å få toneren til å sette seg i sporene. Dette kan gjøres ved å senke hastigheten eller – som her – ved å forlenge intervallet hvor mediet er i kontakt med overføringsbeltet. Dette gjøres ved, via en guide, å få mediene til å ligge opp mot transferbeltet i en litt lengre periode før det når valsenippet. Det har ingen innvirkning på utskriftshastigheten og kan gjøres -on the fly- med forskjellige medietyper.

Ved fikseringen av toneren på papiret har Canon dels gjort varmebeltet lengre og sterkere for bedre å holde konstant temperatur, dels har de økt overflaten som varmen overføres med. Sammen gir dette en mer stabil fiksering med mindre risiko for at toneren kleber og forårsaker papirstopp. Dette gjør også at du kan kjøre med mindre varme. Det er bra for glansen, som blir mer offset-aktig, samt for nedkjølingen av papiret og dermed energiforbruket.

Mye mer automatikk, takk
En rekke automatiske funksjoner sikrer kontinuerlig drift. Dette gjelder for eksempel dobbeltmatingsdetektoren som sørger for at kun ett ark mates inn i maskinen. Eventuelle ekstra ark skyves ut i en buffer og kan gjenbrukes.

Et nytt display sørget blant annet for at en halv meter kunne forkortes fra V900-skriveren. Det er av stor betydning i mange produksjonsmiljøer.

V-serien er også en sensorenhet som sjekker tettheten til hvert eneste ark og justerer passformen foran og bak automatisk.

For å sikre optimale driftsforhold er maskinene konstruert slik at du kan bytte papir, toner og avfallstonerbeholdere uten å stoppe maskinen. Driftsstatusen kan overvåkes via en smarttelefonapp. Så selv om du ikke står rett ved siden av maskinen, har du full oversikt over papirstatus, toner, avfalls-toner samt hvilke produksjoner som kjører og hvor langt de er.

V-serien er også utstyrt med et in-line spektrofotometer for å generere papirprofiler. Dette betyr at med et tastetrykk kan profesjonelle fargeprofiler produseres uten manuell måling. Det gjør avansert fargebehandling mer tilgjengelig for ikke-eksperter.

Toppmodellene kan også utstyres med et ILS-system, hvor hvert eneste ark kontrolleres spektrofotometrisk og hvor det lages en logg som forteller om status på alle ark. Benny Duus sier at de færreste trenger denne modulen, siden pressen har så mange in-line kvalitetssjekker og automatiske justeringer at du kan være helt komfortabel med det som kommer ut. Unntaket er selvsagt virksomheter hvor det er krav om akkurat denne typen dokumentasjon.

Brede etterbehandlingsmuligheter
Canon har sitt eget utvalg av etterbehandlingsløsninger som er integrerbare, disse inkluderer High-Capacity Stacker, Stable Finisher, Paper Folding Unit, Insertion Unit, MF Pro Puncher og Booklet Trimmer. I tillegg har man et nært samarbeid med blant annet Plockmatic og SDD om integrering av profesjonelle false-, trim- og heftemakerløsninger som gjør det mulig å produsere ferdig monterte, stiftede og kuttede kataloger in-line.

Hans Dalmeijer, produktmarkedssjef i Canon Danmark forteller:
– Med tilleggene av V1350 og V900 til vår Imagepress V-familie, vil både grafiske designbedrifter og hustrykkerier kunne jobbe raskere og mer effektivt, og de vil kunne tilby et større utvalg av høykvalitets trykkprodukter til sine kunder. Imagepress V-serien er basert på effektiv og utprøvd teknologi som er utviklet basert på tilbakemeldinger fra kunder. Det er en pålitelig løsning for trykksaksleverandører som ønsker å produsere mange forskjellige oppgaver med én enkelt printer. Serien tilbyr flere automatiserte funksjoner, et bredt utvalg av mate- og ferdiggjøringsalternativer og enkel arbeidsflytintegrasjon.

– Når du bruker utskriftsbehandlingsprogrammer som PRISMAsync Remote Manager til å fjernstyre, overvåke og administrere jobber på én eller flere printere og PRISMAlytics Dashboard for å få rapporter og for å overvåke og analysere KPIer, kan du styrke lønnsomheten din gjennom optimert utskriftsytelse. I tillegg kan du dra nytte av mindre manuell håndtering, mindre avfall og økt produktivitet. Dette skaper større frihet i produksjonen, slik at kundene kan ta på seg flere oppgaver og skape mer vekst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.