Heidelberg vil slå verdensrekord – lanserer oppdatert offsetpresse

PUBLISERT: 28 oktober 2022
OPPDATERT: 19 desember
Tidligere versjon av Speedmaster XL 106 kunne skrive ut 18 000 ark i timen. Foto: Pressebilde.

Med mål om å slå rekorder i antall produserte ark, har Heidelberg oppdatert sin arkmatede offsetpresse for å gjøre den både raskere og mer effektiv. Nå kan Speedmaster XL 106 skrive ut 21 000 ark i timen, en hastighetsøkning på 17 prosent.

Under en pressekonferanse som selskapet kalte «Win the packaging Race» presenterte Heidelberg sin Speedmaster XL 106, en arkoffsetpresse som egner seg for blant annet falset papp, og med den nye trykkpressen er det lovet ti prosent mer produksjon.

De siste årene har vært tøffe for flere bedrifter og trykkerier er intet unntak. Ifølge Andreas Lang, Senior Vice President i Heidelberg, har dette skapt et nytt produksjonsmønster.

– Kundene våre er presset, så de må jobbe mer effektivt, hurtighet blir en viktigere faktor, sier han under pressekonferansen.

Det er derfor Heidelberg har bestemt seg for å slå rekorder, med den nye offsetpressen ønsker de at en av kundene deres skal være den første til å trykke 100 millioner ark i løpet av et år.

Målet er at en av Heidelbergs kunder skal trykke 100 millioner ark på ett år. Foto: Pressebilde.

Har fått hundrevis av oppdateringer
XL-serien har vært i Heidelbergs sortiment siden 2004 og den nye Speedmaster XL 106 har fått over 200 nye komponenter og oppdateringer, alt for å få fart på prosessen.

Offsetpressen er utstyrt med en ny drivmotor som er sterkere enn før og det er lagt til en trinse for å øke hastigheten. Det har også skjedd oppdateringer på ileggeren (feederen), innmateren og girkassen er bygget om fra før.

Det nye tørkesystemet Drystar skal korte ned tørketiden og fungerer både på tradisjonell trykkfarge og lakk samt UV og LED UV.

Pressen fungerer spesielt godt for trykking på emballasjemateriale, spesielt i størrelsen 70 x 100 centimeter. De nye oppdateringene gir 17 prosent høyere topphastighet og 10 prosent høyere nettoeffekt.

Færre ansatte betyr mer automatisering
Et annet problem som mange trykkerier sliter med er at det har blitt stadig vanskeligere å finne kvalifiserte ansatte, så Heidelberg har forsøkt å automatisere prosessen så mye som mulig.

Den oppdaterte arkoffsetpressen settes i produksjon høsten 2023.

Les videre

All in Agfa ved nyinvestering

Reklamepartner Graphics på Sofiemyr sør for Oslo satser dobbelt og investerer i to storformatprintere fra Agfa. Det innebærer at nesten all deres print produseres med Agfa-maskiner.
ITAB Oberon

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Større lerret for storformatprodusent

Siden 1994 har Megaprint gjort seg bemerket som en stor leverandør av storformattrykk. Høsten 2022 ble det gjort en sammenslåing med Spitting Image, som gjorde at utvalget ble utvidet med printing og innramming av kunst. Til våren åpner et kunstverksted på Skøyen i Oslo for å styrke det området ytterligere.
Mega NH Patrik

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie