Heidelberg vil slå verdensrekord – lanserer oppdatert offsetpresse

Tidligere versjon av Speedmaster XL 106 kunne skrive ut 18 000 ark i timen. Foto: Pressebilde.

Med mål om å slå rekorder i antall produserte ark, har Heidelberg oppdatert sin arkmatede offsetpresse for å gjøre den både raskere og mer effektiv. Nå kan Speedmaster XL 106 skrive ut 21 000 ark i timen, en hastighetsøkning på 17 prosent.

Under en pressekonferanse som selskapet kalte «Win the packaging Race» presenterte Heidelberg sin Speedmaster XL 106, en arkoffsetpresse som egner seg for blant annet falset papp, og med den nye trykkpressen er det lovet ti prosent mer produksjon.

De siste årene har vært tøffe for flere bedrifter og trykkerier er intet unntak. Ifølge Andreas Lang, Senior Vice President i Heidelberg, har dette skapt et nytt produksjonsmønster.

– Kundene våre er presset, så de må jobbe mer effektivt, hurtighet blir en viktigere faktor, sier han under pressekonferansen.

Det er derfor Heidelberg har bestemt seg for å slå rekorder, med den nye offsetpressen ønsker de at en av kundene deres skal være den første til å trykke 100 millioner ark i løpet av et år.

Målet er at en av Heidelbergs kunder skal trykke 100 millioner ark på ett år. Foto: Pressebilde.

Har fått hundrevis av oppdateringer
XL-serien har vært i Heidelbergs sortiment siden 2004 og den nye Speedmaster XL 106 har fått over 200 nye komponenter og oppdateringer, alt for å få fart på prosessen.

Offsetpressen er utstyrt med en ny drivmotor som er sterkere enn før og det er lagt til en trinse for å øke hastigheten. Det har også skjedd oppdateringer på ileggeren (feederen), innmateren og girkassen er bygget om fra før.

Det nye tørkesystemet Drystar skal korte ned tørketiden og fungerer både på tradisjonell trykkfarge og lakk samt UV og LED UV.

Pressen fungerer spesielt godt for trykking på emballasjemateriale, spesielt i størrelsen 70 x 100 centimeter. De nye oppdateringene gir 17 prosent høyere topphastighet og 10 prosent høyere nettoeffekt.

Færre ansatte betyr mer automatisering
Et annet problem som mange trykkerier sliter med er at det har blitt stadig vanskeligere å finne kvalifiserte ansatte, så Heidelberg har forsøkt å automatisere prosessen så mye som mulig.

Den oppdaterte arkoffsetpressen settes i produksjon høsten 2023.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.