Hardfør og vannavvisende kartong for utendørs skilting

Papyrus’ kartongprodukt SP Outdoor. Foto: Claes Nordström

Den siste nyheten fra sortimentet til papirgrossisten Papyrus er et værbestandig kartong beregnet for utendørs skilting – et miljøvennlig alternativ til plastskilt. 

Stellan Pehrson, KAM-selger og forretningsutvikler i Papyrus. Foto: Arkiv/Claes Nordström

FSC-sertifisert, vannavvisende og komposterbar. Dette er tre kjennetegn ved den nye SP Outdoor-kartongen, som nå er tilgjengelig i Papyrus-serien. Stellan Pehrson hos Papyrus forteller at SP Outdoor finnes i forskjellige vekter og tykkelser. Velger man riktig gramvekt for riktig bruk, kan den holde lenge utendørs.

– Den tøffeste påføringen er skilt som sitter på et ujevnt underlag, for eksempel rulleskilt hvor skiltet er festet med bunting på gjerdet eller rundt stolper. Vi sier at en slik applikasjon har en holdbarhet på cirka tolv uker, men hvis skiltet sitter i et rammesystem som klemmer skiltet, kan det holde i mange måneder.

Sterk papp med trippelbelagt foring
Det handler om en sterk, tosidig kartongen som i tillegg er hardlimt med en kjerne av resirkulerte fibre og en trippelbestrøket overflate for beste bildegjengivelse, ifølge produsenten. Videre har SP Outdoor høy motstand mot fuktighet, noe som gjør den egnet for både innendørs og utendørs bruk. Den lange holdbarheten gjør dette til et miljøvennlig alternativ til plastskilt.

«Et vanntett lim»
Hvilke egenskaper skiller dette papirbaserte materialet fra andre på markedet?

– SP Outdoor er den eneste kartongen som har en vannavvisende overflate og er limt med vanntett lim. Det betyr at du kan legge den i et glass vann og kartongen holder sammen selv om den suger til seg vann. Vanlig papp delamineres i løpet av få minutter og faller fra hverandre.

– At pappen da er FSC-merket og kan legges i vanlig gjenvinning er et sterkt argument, spesielt hvis man sammenligner det med plast. At den er nærprodusert i Sverige er bare en bonus.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.