Hardfør og vannavvisende kartong for utendørs skilting

PUBLISERT: 2 november 2022
OPPDATERT: 30 juni
Papyrus’ kartongprodukt SP Outdoor. Foto: Claes Nordström

Den siste nyheten fra sortimentet til papirgrossisten Papyrus er et værbestandig kartong beregnet for utendørs skilting – et miljøvennlig alternativ til plastskilt. 

Stellan Pehrson, KAM-selger og forretningsutvikler i Papyrus. Foto: Arkiv/Claes Nordström

FSC-sertifisert, vannavvisende og komposterbar. Dette er tre kjennetegn ved den nye SP Outdoor-kartongen, som nå er tilgjengelig i Papyrus-serien. Stellan Pehrson hos Papyrus forteller at SP Outdoor finnes i forskjellige vekter og tykkelser. Velger man riktig gramvekt for riktig bruk, kan den holde lenge utendørs.

– Den tøffeste påføringen er skilt som sitter på et ujevnt underlag, for eksempel rulleskilt hvor skiltet er festet med bunting på gjerdet eller rundt stolper. Vi sier at en slik applikasjon har en holdbarhet på cirka tolv uker, men hvis skiltet sitter i et rammesystem som klemmer skiltet, kan det holde i mange måneder.

Sterk papp med trippelbelagt foring
Det handler om en sterk, tosidig kartongen som i tillegg er hardlimt med en kjerne av resirkulerte fibre og en trippelbestrøket overflate for beste bildegjengivelse, ifølge produsenten. Videre har SP Outdoor høy motstand mot fuktighet, noe som gjør den egnet for både innendørs og utendørs bruk. Den lange holdbarheten gjør dette til et miljøvennlig alternativ til plastskilt.

«Et vanntett lim»
Hvilke egenskaper skiller dette papirbaserte materialet fra andre på markedet?

– SP Outdoor er den eneste kartongen som har en vannavvisende overflate og er limt med vanntett lim. Det betyr at du kan legge den i et glass vann og kartongen holder sammen selv om den suger til seg vann. Vanlig papp delamineres i løpet av få minutter og faller fra hverandre.

– At pappen da er FSC-merket og kan legges i vanlig gjenvinning er et sterkt argument, spesielt hvis man sammenligner det med plast. At den er nærprodusert i Sverige er bare en bonus.

Les videre

Tekstiler med resirkulert garn fra PET-flasker

Spandex lanserer nyheter fra Berger Textiles, blant annet med resirkulert material, og blir eneleverandør av sortimentet til Bergers tekstiler på det norske markedet. Dette nye samarbeidet skal gi kunder i Norge den tekstilen de trenger fra en lokal leverandør.
Berger Spandex

Spandex lanserer ny folieserie

Spandex introduserer merkevaren AUTO og et produktsortiment som henvender seg til profesjonelle aktører i bilfolieringsbransjen. Det første produktet er en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Sappi stenger europeisk papirfabrikk

Den pågående globale økonomiske nedgangen, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svak økonomisk vekst, legger et betydelig press på Sappi, spesielt i Europa, skriver de i en pressemelding.
sappi

Roland DG og Dimense

Roland DG Corporation, en produsent av bredformat inkjetprintere og printere/kuttere, har kunngjort at de skal samarbeide om salg og support for DIMENSE, en digital utskriftsløsning i storformat med unik tredimensjonal preging. Løsningen skal egne seg spesielt for interiørdekor.
RolandXbuysXDimenseXimage001-740x450

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie