Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

PUBLISERT: 22 november 2022
OPPDATERT: 19 desember

I sin nyeste blogg forteller Canon Norge om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

– Da vi så Canon Colorado på FESPA, likte vi spesielt godt at den gir ripefaste overflater, slik at vi slipper laminering, forteller daglig leder Tom Ognedal.

– Tidligere varmlaminerte vi overflatene etter printing, med alt det innebar av operasjoner, tidsbruk og ikke minst strømforbruk, og vi sparer mye på å slippe dette. Erfaringen vår gjennom høsten er at Canon Colorado er en driftssikker produksjonsprinter med en unik teknologi som gir høy grafisk kvalitet på et stort spekter av materialer. Størsteparten av produksjonen vår er tekstilmedier til lyskasser og ulike messevegger, men denne løsningen viser seg også å være suveren for printing på folie og glatte medier.

Tom forteller at det har vært et kraftig trykk i messe- og seminarmarkedet gjennom høsten, faktisk såpass at firmaet har vært nødt til å takke nei til enkelte forespørsler.

– En trend er at kundene ønsker løsninger med stor gjenbruksgrad, ved at de anskaffer og lagrer rammeverket med lys og tekniske løsninger, og skifter ut de trykte flatene til hver konferanse eller messe. Vi printer for eksempel mye for Sleipner i Fredrikstad, som deltar på maritime messer over hele verden med Mark Brics egne messevegger Isoframe. Da er det god økonomi i å eie veggene selv og få produsert nye tekstilprint til hver anledning, mener Ognedal.

Kilde: Canon Norge

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324