Gop utvider med papirbasert

PUBLISERT: 23 november 2022
OPPDATERT: 19 desember
Gop blir distributør av Swedboard på det skandinaviske markedet. Foto: Collage/Pressebilde

Det svenske selskapet Gop får distribusjonsrettigheter i Skandinavia for to av Swedboards papirbaserte premium-tavler for den grafiske display-bransjen. Avtalen vil innebære et enda bredere tilbud av kjente merkevarer innenfor dette segmentet.

Det dreier seg om Swedboards produkter SB Fiber og SB Composite.

– Vi er utrolig stolte av å legge Swedboard til produktutvalget vårt. For oss betyr dette at vi legger en stor og viktig brikke i vårt arbeid for å fortsette å være den ledende materialleverandøren innen visuell kommunikasjon, sier Martin Gut, produktsjef i Gop i en pressemelding.

Bærekraft i fokus

Siden april 2022 har Swedboard International vært en del av 3A Composites, et globalt selskap med mange kjente merkevarer i sin portefølje som Gop allerede er distributør for, inkludert Forex, Dispa og Dibond. Nå utvides Gops tilbud ytterligere.

Swedboards produkter produseres i Sverige og ifølge Gop er dette i tråd med selskapets fokus på å tilby mer bærekraftige og resirkulerte materialer. For eksempel har Swedboard Fiber en svært energieffektiv produksjonsprosess, er 100 prosent resirkulerbar og opptil 30 prosent av materialet er resirkulert avfall enten fra forbrukernivå eller fra industri.

Kortere ledetider

Martin Carlshamre, COO i Swedboard, ser flere fordeler ved at Gop blir ny distributør for selskapets produkter. Han forteller at det nå er mulig å nå ut på en bredere front fordi Gop har en sterk posisjon innenfor den grafiske bransjen.

– Det at vi går via Gop gjør også at produktene blir lettere tilgjengelige og vil ha betydelig kortere ledetider når materialene holdes på lager, noe som er veldig positivt. Du trenger heller ikke kjøpe samme kvantum som før, og det ser vi på som en stor fordel for kundene, sier Martin Carlshamre, COO Swedboard.

Swedboards sortiment vil være tilgjengelig for bestilling fra Gop Sverige fra 1. desember, og i Norge og Danmark fra 9. januar 2023.

Les videre

Spandex lanserer ny folieserie

Spandex introduserer merkevaren AUTO og et produktsortiment som henvender seg til profesjonelle aktører i bilfolieringsbransjen. Det første produktet er en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Sappi stenger europeisk papirfabrikk

Den pågående globale økonomiske nedgangen, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svak økonomisk vekst, legger et betydelig press på Sappi, spesielt i Europa, skriver de i en pressemelding.
sappi

Roland DG og Dimense

Roland DG Corporation, en produsent av bredformat inkjetprintere og printere/kuttere, har kunngjort at de skal samarbeide om salg og support for DIMENSE, en digital utskriftsløsning i storformat med unik tredimensjonal preging. Løsningen skal egne seg spesielt for interiørdekor.
RolandXbuysXDimenseXimage001-740x450

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag