Produksjon av trykkplater flyttes vekk fra Europa

PUBLISERT: 28 november 2022
OPPDATERT: 19 desember
Fujifilm vil fortsette å levere offsetplater til kunder i EMEA-markedet, men produksjonen flyttes til Japan og Kina. Foto: Pressebilde

Fujifilm har besluttet å stenge produksjonen av offset-trykkplater ved anlegget i Tilburg, Nederland.

Produksjonen av trykkplater, i dag laget i Tilburg, skal flyttes til Fujifilms fabrikker i Japan og Kina. Selskapet skriver i en pressemelding at det var en vanskelig, men nødvendig beslutning å ta. Dels skyldes det at etterspørselen etter offsettrykk har gått gradvis ned på grunn av overgangen til andre kommunikasjonsformer, spesielt digitale medier. Delvis på grunn av økt diversifisering av trykksaker som følge av veksten av digitalprinting.

Selskapet skriver at disse faktorene har blitt fremskyndet av effektene av covid-pandemien og innvirkningen den har hatt på måten folk bruker trykksaker på. Situasjonen i Europa har også blitt ytterligere forverret av økte råvarekostnader, svingninger i energimarkedet og effektene av høyere inflasjon.

Ifølge Fujifilm er det imidlertid ingen tvil om at offsettrykk vil forbli en svært viktig produksjonsprosess i mange år fremover. De vil fortsette å levere offsetplater til kunder i EMEA-markedet, for eksempel den prosessfrie platen Superia ZX.

Produksjonen av offsetplater i Tilburg vil opphøre fullstendig. Hele prosessen rundt flyttingen til fabrikkene i Japan og Kina forventes å være fullført innen utgangen av 2023, ifølge Fujifilm.

Les videre

Avvikler stort avistrykkeri i Trondheim

Etter sviktende inntekter fra papirbasert annonsering i 2023, har ledelsen i Polaris Media besluttet å legge ned Polaris Trykk i Trondheim, et av Norges største avistrykkerier.
Polaris Media

Fagtrykk satser stort: "Blir en mer komplett leverandør"

Fagtrykk starter året med flere gode nyheter. Midt-Norges største grafiske bedrift ruster seg for framtiden gjennom å gjøre en større satsing på både profilartikler og emballasje. I tillegg pusses hovedkontoret i Trondheim opp og utvides med større produksjonslokale, salgsavdeling og showroom.
Fagtrykk

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Flint Group fjerner mineralolje fra blekket for å støtte bærekraftig offsettrykk

Flint Group leverer rekvisita til grafisk bransje, deriblant blekk. Som et steg på veien mot en mer bærekraftig industri  har de kunngjort at alle deres prosessblekkserier for arkmatede offsetpresser nå er fri for mineralolje.
Sheetfed-PR-v5

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik