Opp til eksamen for Accuriopress – Elite foto prøvekjører i julerushet

PUBLISERT: 5 desember 2022
OPPDATERT: 19 desember
Elite Foto lager sine produkter direkte i butikkene. Nå tester butikksjef Markus Nedrelid (t.h.) i Sarsborg om Accuriopress-maskinen takler julerushet. Tolly Kronbäck, selger hos Konica Minolta følger også med.

Egne serviceteknikere og god utskriftskvalitet, det lokket Elite Foto til å teste AccurioPress C4070 fra Konica Minolta. Nå står det første eksemplaret i butikken i Sarpsborg for å gjennomgå den store ildprøven – julerushet.

I løpet av de siste femti årene har måten vi tar bilder på og fremkaller dem endret seg drastisk. Det har gått fra analoge fotografiapparater og mørkerom til at mange nå har tusentalls bilder fra livets store hendelser liggende i bukselommen. Men fotofremkallingen er ikke død likevel. I alle fall ikke om man spør Elite Foto som er en av Norges største kjeder av fotobutikker som tilbyr blant annet fremkalling, men også flere typer trykksaker.

– Det som skiller oss fra de andre (fotobutikkene, reds anm) er at vi produserer alt i butikken, alt fra fotobøker og kalendere til dobbelsidige og enkle kort. Alt gjøres lokalt, det er vår nisje, sier Markus Nedrelid som er daglig leder på Elite Foto Amfi Borg i Sarpsborg.

Rundt om i Norge finnes det 35 butikker og avhengig av hva du bestiller så kan de fleste produkter hentes så raskt som i løpet av et få minutter.

– Da er det viktig for oss å ha maskiner som alltid fungerer, forteller Markus Nedrelid.

Var på utkikk etter en oppgradering

Da de var på jakt etter å oppdatere sin maskinpark med en ny produksjonspresse var rask service og god kvalitet det som veide tyngst. Etter mye etterforskning og referansetaking landet det til slutt på en AccurioPress C4070 fra Konica Minolta. Siden fire måneder tilbake står et eksemplar i Elite Fotos butikk i Sarpsborg.

Accuriopress C4070 – Produktbilde.

AccurioPress C4070 er en digitaltrykkmaskin med en printhastighet på 71 ark per minutt for A4 og 39 per minutt for A3. Maskinen kan skrive ut med en oppløsning på 2400x 3600 dpi og takler også lange arkformater opp til 1300 mm lengde for enkelsidig og 864 mm for dobbelsidig. I pressen er det funksjoner som heftestifting og inline trimming av fire sider, noe som gjør at den passer fint til de ulike trykksakene som Elitefoto tilbyr.

Utover dette var det et aspekt som stakk seg ut ekstra mye for Markus Nedrelid.

– Den har veldig god fargestabilitet, det er noe som har vært viktig for oss, vi har en lang lavsesong som siden går over i en kort men veldig intensiv høysesong, og da må alt fungere perfekt, det finnes ikke rom for trøbbel.

Det er den høysesongen som de går inn i akkurat nå, når det lakker mot jul.

– Mellom den 5. og 24. desember tjener vi inn 30 prosent av vår årlige omsetning, så det er en hektisk periode.

Setter pris på rask service

Sammenliknet med tradisjonelle trykkerier er opplagene små, det dreier seg ikke om tusentalls, snarere 50 til 100 kort per bestilling og ledetidene er korte.

– At Konica Minolta har sine reparatører in-house og ikke fra tredjepart er noe vi har satt pris på og en av årsakene til att vi valgte dem. Du kan bare slå på tråden og få hjelp direkte over telefon. Og teknikerne tar eierskap til maskinen som står plassert hos kunden.

Tror du at dere kommer til å ta inn AccuriPress C4070 til flere butikker?

– Jeg er såpass fornøyd, så det virker absolutt som det blir flere butikker som bytter ut, avslutter Markus Nedrelid.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676