Verdens første B2-presse med tørrtoner

PUBLISERT: 5 desember 2022
OPPDATERT: 10 januar
Skjermdump fra en kort video utgitt av Fujifilm om den kommende Revoria-serien B2-format tonerprinter.

På den nylige IGAS-messen i Japan presenterte Fujifilm en ny arkmatet digitalpresse med tørr toner i B2-format.

Revoria B2 Press, som den heter, ble markedsført på messen som verdens første B2 tørr tonerpresse. Tommy Segelberg, som er ansvarlig for Fujifilms forretningsutvikling i Norden, sier at dette bare er starten.

– Grunnen til at Fujifilm viser en B2-tonerpresse på IGAS, den første faktisk, er for å vise at Fujifilm har utviklet flere spennende teknologier for blant annet B2-formatet. Flere nye teknologier for toner som FIR og optimert overføringsteknologi og registrering for spesielt store ark vil bli introdusert, sier han.

Tommy Segelberg ser muligheter fremover for Fujifilms teknologispor – både toner og inkjet. Foto: Claes Nordström
Akselererer hastigheten på toner

Det er en B2XL-presse og med dette formatet er det mulig å skrive ut flere ark, 6-up A4, det vil si 750 x 662 millimeter. Hastigheten er 2.500 B2XL i timen, det vil si 250 A4-ark i minuttet og halvparten så mange ved 4 + 4. Tidligere var det en hastighetsgrense for tonerutskrift på rundt 130-150 A4-ark i minuttet. En grense som nye Revoria B2 Press derfor skal takle med glans.

I fjor lanserte Fujifilm den første printeren i serien, Revoria PC1120, med 6 farger i det tradisjonelle SRA3-formatet.

– For miljøet har toner den fordelen at den er lett å separere fra bæreren. Dette viser teknologien vi har i Revoria PC1120, som bruker lignende tonere og er godkjent av Indege, som jobber med nettopp dette i samarbeid med 22 forskjellige papirfabrikker. At også tonere ikke trenger noen forbehandling har lenge vært kjent som en stor fordel fremfor for eksempel væske- eller blekkteknikker, sier Tommy Segelberg og fortsetter:

– Angående kvaliteten, se bare på Revoria PC1120 som har de samme toner og med ekte 10-bits gjengivelse og 2400 x 2400 dpi. Men jeg tipper vi fortsatt vil bli slått av Fujifilm JetPress 750S som er vår fantastiske B2-format inkjetpresse, men det er bare min personlige mening.

Salgsstart i 2023

På IGAS ble det vist et samarbeid med Horizon om Smart Stacker og Perfect Binder, og ifølge Tommy Segelberg ser det ut til at disse løsningene vil bli implementert for Revoria B2 Press.

Salgsstart er foreløpig planlagt til midten av 2023, i første omgang i Asia.

I denne korte filmsnutten gir Fujifilm seeren en sniktitt på den nye maskinen. I hvert fall et glimt.

Les videre

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik